Фалун Дафа донася здраве и щастие на шведско семейство

(Minghui.org) На 13 май тази година се отбелязва 22-ият Световен ден на Фалун Дафа, както и 29-годишнината от представянето на Фалун Дафа на обществеността. Това е и 70-ият рожден ден на г-н Ли Хонгджъ, основател на Фалун Дафа.

Семейство, намиращо се на хиляди мили разстояние в Умео, шведски град, северно от Стокхолм, изпраща своите поздрави до Учителя Ли, като му благодари за щастието, което са получили от практикуването на Фалун Дафа, и му пожелава честит рожден ден.

Съпругата: Подобрени взаимоотношения с хората

Семейството на Йорген и Ева с техните деца са се облагодетелствали от Фалун Дафа

Ева е магистър по биология и работи като репортер. Тя и съпругът й Йорген имат три деца. Петчленното им семейство живее хармонично и Ева приписва тяхното щастие на Фалун Дафа.

Преди Ева е имала силно его и себелюбив характер. След като става практикуваща Фалун Дафа през 2006 г., Ева винаги си напомня да живее според основните принципи на Фалун Дафа на Истина-Доброта-Търпение. „Вместо да прикривам недостатъците си се научих да се вглеждам в себе си и да търся как мога да се справям по-добре“, обяснява тя. „Това ми помогна много и разбрах, че много проблеми са причинени от егоизма и привързаността ми към себе си.“

Ева, правеща сутрин второто упражнение на Фалун Дафа.

Така Ева спира да се оплаква и вместо това се опитва да е състрадателна и толерантна. Понякога тя може да го постига, но понякога не. „Но знам какво е правилно и правя всичко възможно, за да се съобразя с изискванията на Дафа за практикуващите“, казва тя. Постепенно нейният характер се подобрява и напрежението около нея намалява. Тя започва да се разбира по-добре с другите, включително членовете на семейството си. „Ето защо винаги съм толкова благодарна на Учителя за всичко“, казва тя.

Съпругът: Отлично здраве и енергичност 

Йорген има докторска степен по екология и е учител в гимназията. Като научен материалист той е бил упорит в собствените си идеи и лесно отхвърлял нещата, които не могат да бъдат обяснени от науката. Но бил песимист по отношение на живота и често се чувствал уморен. В резултат на това той се нуждаел от дрямка по време на обедната си почивка всеки ден и имал сърдечни проблеми. Лекарят му не можел да открие проблема и препоръчал антидепресант, но Йорген отказал да го вземе. 

След като се оженват с Ева през 2006 г., те често обсъждат живота и идеята за  самоусъвършенстване. Забелязвайки промените в Ева, Йорген става любопитен относно това и също започва да чете “Джуан Фалун”, основният текст на Фалун Дафа. Впечатлен от дълбоките принципи на връщане към своята същност, той също решава да практикува.

След като започва да практикува Фалун Дафа през 2008 г., Йорген възстановява здравето си за кратко време и вече е здрав и изпълнен с енергия. Освен това, нравът му се подобрява и децата му го намират за много по-търпелив.

Дъщерята: Инсомнията изчезва

Освен, че следват ученията на Фалун Дафа да бъдат по-добри хора, двойката също така говори за принципите на Истина-Доброта-Търпение с децата си. Те често подчертават важността на добродетелите, а децата също правят упражненията на Дафа в зависимост от техния график. Ефектите са забележителни.

Малва, най-голямото им дете, имала проблеми с безсънието от 10-годишна възраст. Двойката опитвала различни решения, но никое от тях не помогнало. „Една лятна вечер Малва дойде и се присъедини към нашите Дафа упражнения. С Йорген малко съкратихме времето, за да може да ги направи и тя“, спомня си Ева. „Стана чудо. Малва заспа наскоро след това. Знаехме, че това е заради упражняването с нас. Така че всички бяхме много щастливи."

Оттогава Малва винаги медитира преди лягане. Музиката е приятна и за Малва е лесно да се успокои, обяснява Ева. Така тя почти никога вече не страда от безсъние. Спейки достатъчно, нейното емоционално състояние също става по-стабилно и нравът й много се подобрява.

Освен Малва, Ева казва, че двете й момчета също са се възползвали от Дафа. Преди понякога са имали болки в стомаха или главоболие. След като се присъединяват към родителите си в упражненията, момчетата вече не страдат от никакви здравословни проблеми. Като съпруга и майка Ева подчертава, че е благодарна на Учителя Ли за всичко, което Фалун Дафа е дала на нейното  семейство: "Благодаря, Учителю Ли!"

Източник/ци: Falun Dafa Brings Health and Joy to a Swedish Family | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!