Член на Европейския парламент: Практикуващите Фалун Гонг са основните жертви на събиране на органи от ККП

(Minghui.org) Принудителното събиране на органи, вземането на жизненоважни органи без одобрението на донора, е едно от най-злите престъпления, извършвани от Китайската комунистическа партия (ККП), което продължава и до днес. За да се оцени настоящата ситуация и да се намери решение за спиране на тази жестокост, Международната коалиция за прекратяване на злоупотребата с трансплантации в Китай (International Coalition to End Transplant Abuse in China, ETAC) проведе онлайн форум на 24 февруари 2021 г. Над 40 длъжностни лица от различни страни, заедно със 117 организации, присъстваха на това събитие.

Видеозаписът на форума, озаглавен "Конференция за принудителното събиране на органи от ККП", е на разположение за преглед на уебсайта на ETAC. Няколко скорошни статии на Minghui са докладвали за презентации от правни експерти, учени по етика и избрани служители. Днес се фокусираме върху презентацията на Иван Вилибор Синчич.

Синчич е хърватски политик и председател на партията "Човешки щит" ("Human Shield"), както и член на Европейския парламент (евродепутат). Той каза по време на речта си, че принудителното събиране на органи е най-лошото нарушение на човешките права от ККП и че практикуващите Фалун Гонг са основните жертви. Той призова международната общност да осъди и санкционира ККП за тази трагедия.

Vilibor Sinčić, член на Европейския парламент от Хърватия, говори за събирането на органи в Китай на 24 февруари 2021 година.

Жертвите са предимно практикуващи Фалун Гонг

Дори сравнено с други груби нарушения на правата на човека, включително принудителен труд, произволно задържане, концентрационни лагери и изтезания, принудителното събиране на органи е най-сериозното престъпление срещу правата на човека, отбеляза Синчич. Много често престъплението принудително събиране на органи се случва, когато жертвите са живи и в съзнание. Жертвите са до голяма степен Фалун Гонг практикуващи, защото тяхното физическо здраве обикновено е много добро.

Синчич заяви, че принудителното събиране на органи е част от системното преследване на ККП срещу етнически малцинствени групи, политически дисиденти и религиозни групи. Пример за потисническите политики на ККП е политическото потискане на Хонг Конг. Живеем в 21-ви век днес, а ставаме свидетели на огромна разлика между нарушението на човешките права в Китай и универсалните права, които всеки трябва да има.

Синчич каза също така, че много хора не са запознати с нарушенията на човешките права от страна на ККП. Те не знаят за малтретирането и медицинските експерименти с уйгурите в концентрационните лагери. В резултат на това той каза, че трябва да повишим информираността по тези въпроси и да оповестяваме публично тази информация.

Дълбокото участие на ККП в събирането на органи

ККП се занимава усилено с принудително събиране на органи от затворници на съвестта. Тази практика продължава над 10 години, но ККП го отрича.

Г-н Синчич каза, че сред всички трансплантационни операции в света две трети от пациентите отиват в Китай за операция. В Хърватия, например, човек трябва да чака много години за трансплантация на органи. В Китай времето за чакане е много по-кратко и често е само дни. Малко вероятно е ККП да не знае значението на това несъответствие. Всъщност режимът участва активно в принудителното събиране на органи, въпреки че продължава да лъже за това в същото време. В крайна сметка събирането на органи се е превърнало в инструмент на ККП за премахване на политически дисиденти и за правене на огромни печалби.

Синчич сподели, че когато за пръв път научил за принудителното събиране на органи от ККП преди няколко години, като човешко същество, той бил много възмутен. Той също се почувствал неудобно, защото едва ли има високопоставен служител в международната общност, който да е направил нещо, за да спре това.

Изискват се съвместни усилия

Синчич отбеляза, че е добре, че през 2021 г. все повече и повече внимание са обръща на принудителното събиране на органи от страна на ККП. Това означава, че повече хора са чували за него и са проведени повече конференции за обсъждане на проблема.

Спирането на това чудовищно престъпление също изисква съвместните усилия на различните страни. Както евродепутат Синчич каза, Европейският съюз не е критикувал открито ККП поради опасения за бизнес отношенията си с Китай. Той каза, че това трябва да приключи и животът на хората трябва да бъде поставен като най-висок приоритет. Той подчерта, че е време да сложим край на страха от ККП, така че Европейският съюз и светът да вземат позиция срещу режима.

Някои чуждестранни компании също са се възползвали от търговията със събиране на органи, включително компании от Европа, САЩ и някои азиатски страни. Освен това, много глобални предприятия са свързани и със системата за принудителен труд в Китай.

Синчич предложи да се разследват участващите фирми, последвано от санкции срещу тези предприятия, както и срещу физически лица. Той каза, че сега е времето за международната общност да каже не на принудителното събиране на органи в Китай.

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Member of European Parliament: Falun Gong Practitioners Are Main Victims of CCP Organ Harvesting | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!