Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американският сенатор: ККП трябва да освободи практикуващите Фалун Гонг

(Minghui.org) На 22-ата годишнина от преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия (ККП), американският сенатор Марко Рубио излезе с изявление в памет на загиналите жертви на преследването и настоя комунистическият режим да освободи всички затворени практикуващи Фалун Гонг.

Фалун Гонг, известна още като Фалун Дафа, е духовна дисциплина, основана на ученията за Истина-Доброта-Търпение. Тя е придружена от пет плавни упражнения и помага на практикуващите да постигнат както психическо, така и физическо здраве.

Американският сенатор Марко Рубио

Сенатор Рубио заявява в своето изявление: „Сега, когато отбелязваме 22-ата годишнина от началото на жестоките репресии на Китайската комунистическа партия (ККП) срещу духовното движение Фалун Гонг, аз отдавам почит на живота на стотиците хиляди, а може би и над милион, невинни китайци, които са били преследвани заради своите духовни вярвания.

„ККП е задържала практикуващи Фалун Гонг, а в някои случаи и по няколко пъти, в центрове за „трансформация чрез превъзпитание“. Служители на ККП подлагат практикуващите Фалун Гонг на физическо и сексуално насилие, принудителен труд и изтезания, за да ги накарат да се откажат от вярванията си. Още по-обезпокоителни са достоверните твърдения за принудително отнемане на органи."

Той отбеляза, че тази жестокост продължава и до днес: „Например, на 23 април 2021 г. агенти по сигурността в провинция Шандонг са нахлули в дома на Джоу Дейонг и са го задържали с обвинението, че „саботира изпълнението на законите, като организира и използва култови организации“. Г-н Джоу е официално арестуван на 31 май за притежание на материали за Фалун Гонг, принадлежащи на съпругата му в САЩ.

„През юли 2016 г. агенти по сигурността в община Юси в провинция Юнан са задържали Денг Куйпинг и още четирима души за публично разпространение на материали, популяризиращи Фалун Гонг. Народният съд на окръг Ешан е осъдил петимата през февруари 2017 г., като е осъдил Денг на 6 години затвор. Денг излежава 3 години затвор от 2006 до 2009 г. в резултат на практикуването си на Фалун Гонг. Безброй други са пострадали заради вярата си във Фалун Гонг."

Сенатор Рубио изиска от ККП да освободи всички затворени практикуващи Фалун Гонг: „Призовавам Пекин да спре да подкопава свободата на религията и веднъж завинаги да прекрати забраната за практикуване на Фалун Гонг. ККП трябва да освободи всички лица и практикуващи, които са държани в затвори и в различни центрове за задържане в Китай."

Източник/ци: U.S. Senator Marco Rubio Says Chinese Communist Party Must Release All Incarcerated Falun Gong Practitioners | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!