Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП е „враг на човечеството“: Жертвите с призив света да се „обедини“ срещу нея

Speakers Of the Victims of Communism Seminar in Canberra, Australia February 28, 2021 (Epoch Times Staff)

КАНБЕРА, Австралия - Представители на тибетските, уйгурските и Фалун Гонг групи, които са жертви на Китайската комунистическа партия (ККП), призоваха световните лидери да се обединят срещу режима.

Калсанг Йонтен Типнак, президент на Австралийската тибетска общност, заяви, че е време свободните страни по света да се обединят в усилията си за „борба срещу нарушенията на човешките права по целия свят“.

„Крайно време е международната общност да прояви достатъчно смелост и ангажираност, за да регистрира по същество своя протест срещу високопоставените китайски зверства срещу тибетци и други угнетени народи под управлението на ККП, като уйгури, южни монголци и хонконгци“, каза той.


Тибетци, уйгури, казахи, хонконгери, южни монголци, тайванци и китайски активисти за демокрация се обединяват, за да призоват правителствата да застанат срещу потискането на свободата, демокрацията и правата на човека от Китайската комунистическа партия пред централата на ООН в Ню Йорк, 1 октомври 2020 г. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Типнак, който говори за зверствата, които се случват в момента в родината му, заяви, че е загрижен от това как ККП увеличава репресивното си поведение спрямо други етнически групировки в Китай.

По-специално той отбеляза, че Пекин сега обсъжда закони за прилагане в Тибет, подобни на Закона за националната сигурност на Хонконг, които според него ще са като дамоклев меч, надвиснал над главите на всички тибетци.

Мехмет Челепчи, агент по миграцията и професионален уйгурски преводач, повтори призива на Типнак към международната общност да направи нещо по отношение на ККП.

Снимки на видни уйгурски интелектуалци, задържани от Китай, изложени на събиране на протестиращи пред китайското консулство в Лос Анджелис на 1 октомври 2020 г., по време на глобален ден за действие, наречен „Противопостави се на Китай“. (FREDERIC J. BROWN/AFP via Getty Images)

Челепчи, който говори за масовите убийства на уйгурски мъже и изнасилванията, изтезанията, принудителната стерилизация и поробването на уйгурските жени, отбеляза, че в момента много от живеещите в чужбина са загрижени, че тази ситуация ще унищожи уйгурската история и начина на живот.

„Трябва да се борим и да се отървем от ККП, за да можем да дишаме свободно“, каза Челепчи. „Този ​​режим е враг на човечеството.“

Потвърждавайки опасенията и на двамата, д-р Луси Джоу, президент на австралийската Асоциация на Фалун Дафа, отбеляза, че безпрецедентният брой зверства, които в момента се случват в Китай под управлението на ККП, може да се сравни само с прословутия геноцид и престъпления срещу човечеството, извършени от нацисткия режим по време на Втората световна война.

„Произхождаме от различни групи и може да имаме различни убеждения и политически възгледи, но споделяме нещо общо: подкрепата си за правата на човека и свободата на убежденията, и желанието да се сложи край на страданието от комунистическите зверства“, каза д-р Джоу. „ККП се опитва да смълчи свободния свят с търговия и сплашване, и да ни атакува изолирано.“


Д-р Люси Джао от Асоциацията на Фалун Дафа говори на 20 юли 2018 г. в Сидни, Австралия, в памет на онези практикуващи Фалун Гонг, измъчвани и убити при преследването на мирната духовна практика от Китайската комунистическа партия. (Frank Ling/The Epoch Times)

"Ето защо нашето събиране тук днес е важно, защото като обединим усилията си, ще укрепим гласа си и ще дадем смелост на австралийското правителство и свободния свят да се противопоставят на ККП," каза тя.

В момента има бавен, но стабилно нарастващ съюз на нациите, които се противопоставят на все по-войнственото поведение на ККП и нейните военноморските сили на НОАК.

През изминалата година Обединеното кралство, Австралия, Канада, Индия, Япония и САЩ са въвели политики и са направили изявления, които показват, че повече няма да толерират агресивното поведение на китайския режим по въпроса за Хонконг, Синдзян, Тайван и милитаризацията на Южнокитайско море.

Освен това Канада и САЩ официално признаха геноцида на уйгурски мюсюлмани в бившия регион Източен Туркестан, сега известен като Синдзян.

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: CCP Is ‘Enemy of Humanity’: Victims Call for World to ‘Unite’ Against It

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!