Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Художничка-вдовица в Пекин отново в ареста за вярата си

(Minghui.org) Загубила съпруга си поради преследването на Фалун Гонг, художничка от Пекин, която преди това е затваряна два пъти, е арестувана отново заради практикуване на Фалун Гонг.

Арестът на г-жа Шу На (Xu Na) става само един ден преди 21-ата годишнина от преследването на Фалун Гонг от китайския комунистически режим. Полицията обира дома й на 20 юли 2020 г. и конфискува всичките й дигитални устройства и камери. Възрастният й баща е оставен сам вкъщи, без да му е казано къде е задържана г-жа Шу.

 Г-жа Xu Na и нейният покоен съпруг, г-н Yu Zhou

Родена в семейство на художници през 1968 г., г-жа Шу е носител на много награди. Съпругът й, г-н Ю Джоу, възпитаник на престижния Пекински университет, е бил музикант и владеел няколко езика.

След като комунистическият режим започва преследването на Фалун Гонг, г-жа Шу е арестувана през юли 2001 г. за предоставяне на подслон на практикуващи, които идват в Пекин, за да апелират за вярата си. Осъдена е на пет години през ноември 2001 г. и е лежала в женския затвор в Пекин, където е била поставена в изолация, лишавана от сън, не е имала право да се къпе и да има посещения от семейството си.

Г-жа Шу и съпругът й, г.н Ю, са арестувани на 26 януари 2008 г. на връщане вкъщи след представление. Г-н Ю е убит в ареста 11 дни по-късно на 6 февруари на 42-годишна възраст. Г-жа Шу е осъдена на три години затвор на 25 ноември 2008 г.

Сега г-жа Шу е арестувана отново. Китайският комунистически режим прави  всичко това само защото тя не иска да се откаже да практикува медитативната практика Фалун Гонг и да следва нейните принципи на Истина-Доброта-Търпение.

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Widowed Artist in Beijing Arrested Again for Her Faith | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!