17 членове на Конгреса на САЩ осъждат ККП за преследването на Фалун Гонг

(Minghui.org) Преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия навърши 22 година на 20 юли 2021 г. И 17 членове на Конгреса на САЩ написаха по този повод писма или изявления в подкрепа на практикуващите Фалун Гонг, като осъдиха жестокостта на ККП, особено принудителното събиране на органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

17 членове на Конгреса на САЩ написаха подкрепящи изявления и писма, призоваващи за спиране преследването на Фалун Гонг в Китай.

Председател на Сенатската комисия по външни отношения

Сенатор Робърт Менендес, председател на Сенатската комисия по външни отношения

Изявление на Робърт Менендес

Робърт Менендес, председателят на комисията по външни отношения на Сената, излезе с изявление на 20 юли: „Преди двадесет и две години Китайската народна република предприема безмилостни и жестоки репресии срещу последователите на духовното движение на Фалун Гонг, което продължава и до днес. През повече от две десетилетия оттогава десетки хиляди китайски граждани са преследвани заради религиозните си вярвания, затваряни, измъчвани, подлагани на принудителен труд, с достоверни твърдения за отнемане на органи“.

„Присъединявам се към международната общност, призовавайки Пекин да зачита религиозните вярвания и практики на всички свои граждани, включително практикуващите Фалун Гонг“, продължава той, „Никой не трябва да е наказван със затвор, изтезания или нещо още по-лошо, просто защото е избрал да практикува своята религия. Китай трябва незабавно да освободи всички практикуващи Фалун Гонг, които е задържал, и да им позволи да практикуват вярата си достойно и уважение."

Рубио: Да се потърси отговорност на ККП

Американският сенатор Марко Рубио

 Писмо от американския сенатор Марко Рубио

„Днес, когато се събираме, за да отпразнуваме Фалун Гонг, нека продължаваме да предоставяме информация за десетилетията на репресиране на духовното движение от Китайската комунистическа партия“, пише сенаторът Марко Рубио от Флорида, „Основното право на китайския народ да практикува свободно своите вярванията без страх от преследване от режима трябва да бъде уважавано и защитено. Ученията на Фалун Гонг за състрадание, толерантност и истина го превръщат в основна мишена от потисническата Китайска комунистическа партия. Трябва да продължим да излагаме продължаващите злоупотреби на режима срещу тези последователи."

Прокламация от председателя на Републиканската конференция на Камарата на представителите

Представителката на Ню Йорк Елизе Стефаник

Прокламация от представителката Елизе Стефаник

Елизе Стефаник, председател на Републиканската конференция, издаде прокламация „в чест на марша на асоциацията Фалун Дафа във Вашингтон, за да отбележи 22 години постоянство в лицето на преследването от страна на Китайската комунистическа партия“.

Трябва да се окаже повече натиск върху ККП

Представителката на Калифорния Зои Лофгрен

Писмо от представителката Зои Лофгрен

„Вярвам, че САЩ трябва активно да насърчават правата на човека по целия свят и съм дълбоко обезпокоена от докладите на задържаните, които описват принудителни индоктринация, изтезания и задържане за неопределено време“, пише Зои Лофгрен, представителка на Калифопния. „Трябва да се окаже по-голям натиск върху китайското правителство да защитава правата на своите религиозни и етнически малцинства.“

Нарушенията на правата на човека са отблъскващи и неприемливи

Представителят на Пенсилвания Майк Дойл

 Писмо от представителя Майк Дойл

„Пиша, за да изразя силното си противопоставяне на преследването на практикуващите Фалун Гонг от китайското правителство“, пише в писмото си представителят на Пенсилвания Майк Дойл, на 16 юли.

„Тази мирна практика става много популярна в Китай и придобива милиони практикуващи през 90-те години. От 1999 г. обаче китайското правителство се опитва да изкорени духовната практика Фалун Гонг и да преследва онези, които я практикуват“, обяснява той. „Мирните практикуващи Фалун Гонг и техните семейства страдат от сурово държавно потисничество заради практикуването на тяхната система от вярвания. Тези нарушения на човешките права от китайското правителство са отблъскващи и неприемливи."

Видео поздрави: Защита на моралните ценности

Представителят на Флорида Гус Билиракис

Представителят Гус Билиракис от Флорида изпрати видео поздрав. В него той отбеляза, че ще работи с други длъжностни лица, за да застане твърдо срещу ККП. Ако мълчим по този въпрос и пренебрегваме моралните ценности, широката общественост може да бъде в опасност, заключи политикът.

Спрете Закона за принудителното отнемане на органи

Представителката на Мисури Вики Хартцлер

Подкрепящо писмо от представителката Вики Хартцлер

Представителката на Мисури Вики Хартцлер изпрати подкрепящо писмо, в което уведоми, че Камарата на представителите е приела резолюция през 2016 г., призоваваща ККП да прекрати ужасяващата практика на принудително вземане на органи и да освободи всички практикуващи Фалун Гонг. „Макар че това беше стъпка в правилната посока, трябва да се направи повече. Ето защо наскоро спонсорирах H.R. 1592, Закон за спиране на принудителното събиране на органи, който има за цел да се бори с международния трафик на хора с цел принудително събиране на органи”, написа тя. 

Защита на религиозната свобода

Представителят на Мичиган Тим Уолбърг

Писмо на подкрепа от представителя Тим Уолбърг

„Нито едно правителство няма право да отказва на хората да практикуват мирно вярата си. Но чрез вашето застъпничество и продължаващите усилия за осветяване на нарушенията на правата на човека в Китай, ще дойде по-добър ден и хората на вярата отново ще могат да практикуват свободно."

„Няма много по-лоши престъпления, които можем да си представим“

Представителят на Охайо Стив Чабо

Писмо от представителя Стив Чабо

„Това неизразимо престъпление изисква справедливост за безбройните жертви, пострадали в ръцете на ККП“, пише в писмото си представителят Стив Чабо. „По време на престоя си в Конгреса имах възможността да се срещна с няколко практикуващи Фалун Гонг, както от родния ми град Синсинати, Охайо, така и от цяла Америка; и започнах да оценявам вашата отдаденост на истинността, състраданието и толерантността. Имайки предвид тези приятели, ще продължа да стоя до вас в борбата за правата на вашите колеги практикуващи.“

Основни принципи на Истина-Доброта-Търпение

Представителят на Илинойс Бил Фостър

 Писмо от представителя на Илинойс Бил Фостър

„Като движение, основаващо се на основните принципи на истина, доброта и търпение, подкрепям непрекъснатите ваши усилия за разпространение на осведомеността по този въпрос и ангажимента ви да протестирате по мирен начин срещу нарушенията на правата на човека“, написа в писмото си представителят Бил Фостър.

„Присъединявам се към вас в призива за незабавно прекратяване на злоупотребата с духовното движение Фалун Гонг и преследването на мирни практикуващи. Надявам се, че китайското правителство ще осъзнае важността на свободното изразяване на мнението за всички свои граждани и незабавно ще прекрати своите дейности на преследване“, пише той.

Прокламация: Надежда за мирно бъдеще

Конгресменът Шон Малоуни

Прокламация от конгресмена Шон Малоуни

Конгресменът Шон Малоуни от окръг Ориндж, Ню Йорк, издаде прокламация от името на Фалун Дафа на 10 юли.

В нея той заключава: “Ние признаваме и почитаме мирните практики на Фалун Дафа и се присъединяваме към тях с надеждата за едно мирно бъдеще."

Неотменимо право на практикуване на вяра

Представителят Глен Гротман

 Писмо от Глен Гротман, член на Камарата на представителите от Уисконсин

„Пред лицето на режим, който се стреми да заглуши дисидентите, аз аплодирам вашата храброст в отразяване преследването на практикуващите Фалун Гонг от ККП. Никой човек никога не трябва да живее в страх да изповядва вярата си“, пише  Глен Гротман, член на Камарата на представителите от Уисконсин. „Наложително е нашите институции, от Конгреса до Държавния департамент до учебните институции, да разбират и да се застъпват за необходимостта да се зачитат всички религии.“

„Прекратете атаките на това Зло“

Представителят на Мичиган Джак Бъргман

Писмото на представителя Джак Бъргман

„ККП извършва нарушения на правата на човека от десетилетия и ние сме длъжни да осветяваме тези зверства. Религиозното преследване под каквато и да е форма не може да бъде толерирано и се надявам да видим деня, в който практикуващите Фалун Гонг могат свободно да практикуват своята религия без страх. САЩ трябва да работят с нашите международни съюзници, за да разкрият и да търсят отговорност от ККП за нейните груби злоупотреби. Като член на Камарата на представителите ще продължа да призовавам за спиране нарушенията на правата на човека от ККП", написа представителят на Мичиган Джак Бъргман.

Заставаме солидарни в тази борба срещу несправедливостта

Представителят на Минесота Дийн Филипс

Писмо от представителя Дийн Филипс

„Пиша, за да поздравя сърдечно Вашето събиране, за да дадете гласност на потисничеството, с което се сблъскват практикуващите Фалун Гонг в Китай през последните двадесет и две години“, написа представителят Дийн Филипс. „Заставам до вас в знак на солидарност в тази борба срещу несправедливостта.“

Преследването продължава твърде дълго

Конгресменът Дейвид Троун от Мериленд

Писмо от конгресмена Дейвид Троун

„Пиша днес, за да отбележа 22 години от началото на кампанията на Китайската комунистическа партия за натиск и преследване на практикуващите Фалун Гонг“, отбелязва в писмото си конгресменът Дейвид Троун, на 20 юли. „Твърде дълго Китай потиска несъгласните общности и заплашва религиозната свобода. Категорично се противопоставям на тези заплахи и осъждам всякакъв вид нарушения на човешките права."

„Вдъхновен съм от вашата непоклатима твърдост“

Конгресмен Хуан Варгас

Писмо на подкрепа от конгресмена Хуан Варгас

„Отправям най-сърдечни поздрави към Асоциацията на Фалун Дафа в Сан Диего и общността на Фалун, в момент, когато отразяваме 22-те години, откакто китайското правителство стартира бруталната си кампания за премахване на Фалун Гонг, традиционна китайска религия, основана на принципите на истинност, състрадание и толерантност“, написа представителят Хуан Варгас от Калифорния. „Преминавайки през тези предизвикателни времена, значението на тези ценности се подновява. Вдъхновен съм от вашата непоклатима твърдост относно човешките права и религиозната свобода. Днес заставам с вас в знак на солидарност, осъждайки 22-годишното потисничество на Китай срещу общността на Фалун”.

Продължаваща и непоклатима подкрепа

Конгресменът Джералд Конъли от Вирджиния

Писмо от конгресмена Джералд Конъли

„Жертви на преследването на Фалун Гонг дойдоха в моя офис, за да разкажат своите реални истории за изтезания, страдания и щети, преживени от техните семейства. Някои от моите избиратели сами са бежанци от това преследване", пише представителят Джералд Конъли,. "Разбирам, че практикуващите Фалун Гонг са реагирали на организираното от държавата насилие с изцяло мирни средства, въпреки насилието, използвано срещу тях."

„Искам да ви благодаря, че споделяте вашите истории и защитавате широко споделените ценности, които ни определят както като нация, така и като по-широка международна общност“, писа той.

Източник/ци: Seventeen U.S. Congress Members Condemn the CCP as Persecution of Falun Gong Enters 22nd Year | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!