Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иде частичен локдаун

Иде частичен локдаун

Частичен локдаун се задава от понеделник, като се въвежда вечерен час и 50% ограничение на капацитета за заведенията и онлайн обучение за част от децата по места. Днес всеки щаб в страната ще заседава и ще вземат решение кога и какви мерки конкретно ще се въведат, обяви държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

Столичното РЗИ предлага децата от 1-4 клас да останат присъствено заедно със съучениците от седми, девети и дванадесети клас. Останалите ще излязат в онлайн среда от понеделник, стана ясно от думите на Кунчев. Мярката би влязла в сила до настъпването на междусрочната ваканция. 

„Във връзка с динамичното развитие на ситуацията в някои области на страната- София, София- област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока се обсъждат въвеждането на нови мерки”, обясни още Кунчев.

Във връзка с премахването на голяма част от противоепидемичните мерки във Великобритания доц. Ангел Кунчев коментира, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и когато достигнем техните ваксинационни нива. "За това обаче е необходимо време”, добави той.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

На ръба на смъртта германка се възстановява от Covid, след като рецитира две чудотворни фрази

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Иде частичен локдаун - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!