Ето какво отговори Илън Мъск за създаването на руската ракета Амур-СПГ с възможност за 100 повторни използвания

kaldata.com

Американският визионер и милиардер Илън Мъск заяви в своята страница в социалната мрежа Х, че с нетърпение очаква първото изстрелване на руската ракета за многократно използване Амур-СПГ.

„Нямам търпение! Не знам дали ще дочакам!“ – възкликва Мъск, коментирайки публикацията на журналиста Ерик Бергер.

Да напомним, че в този материал Роскосмос обяви възможността за поне 50. Ако не и за над 100 изстрелвания на една ракета Амур-СПГ.

Той коментира въпросната статия, в която се казва, че новата руска ракета ще засрами ракетата Falcon 9. При това по отношение на повторното използване на първите степени.

Мъск отговори с фразата „Bring it on“. Това в случая (на жаргон) означава, че е готов да се надпреварва докрай с руснаците в това своеобразно състезание.

Да напомним, че само преди ден SpaceX съобщи, че една и съща степен на ракетата Falcon 9 е извършила успешно 20 излитания и кацания. Това е исторически рекорд. В същото време според Юрий Борисов, генерален директор на Роскосмос, многообещаващата руска ракета за многократна употреба Амур-СПГ може да бъде използвана до 100 пъти.

Само че първото изстрелване на ракетата за многократна употреба Амур-СПГ е планирано за 2030 г. Дотогава изобщо не е известно какви рекорди ще постави SpaceX.

Що се отнася до ракетата „Амур-СПГ“, където СПГ означава горивото сгъстен природен газ, тя си остава ракета на хартия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ето какво отговори Илън Мъск за създаването на руската ракета Амур-СПГ с възможност за 100 повторни използвания - kaldata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!