Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съдът остави в ареста Банкова за постоянно и препоръча на прокуратурата да повдигне обвинения на Живко Коцев

Директорът на агенция "Митници" Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши съдът днес. При определяне на мярката за неотклонение Софийският градски съд критикува прокуратурата като посочи, че има данни за съпричастност към престъпната дейност и на свидетел №3 и следва да се обсъди привличането му като обвиняем. Според източници на "Гласове" свидетел № 3 е главния секретар на МВР Живко Коцев. Според съдия Тони Гетов не е проблем срещата на Банкова с Коцев, но е притеснително присъствието на Стефан Димитров. Още повече, че има и снимки, от които се вижда, че в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев и той поставя часовника на ръката си.

Припомняме, че съдията Тони Гетов осъди на четири години затвор Цветан Цветанов през 2014 г.

По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Вчера Николай Денков и Кирил Петков защитиха действията на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Живко Коцев с подарък часовник за 50 000 лв. от контрабандист, закован е със СРС. Сам поискал да дава обяснения, за да стане защитен свидетел

Банкова и Стефан Димитров се явиха днес пред съда по обвинение за участие в организирана престъпна група. В съда трябваше да дойде и синът на Димитров - Марин, който също е обвиняем. Непосредствено преди заседанието обаче Марин Димитров е бил откаран в "Пирогов", съобщи съдията. Четвъртият обвиянем по делото е Никола Николов, по прякор Паскал, който е обявен за общодържавно издирване.

Слави Ангелов: Има доказателства, СРС и снимки, които доказват, че Живко Коцев е свързан с контрабандните схеми на Паскал

На Петя Банкова е повдигнато обвинение, че е превишила служебните си правомощия, като под влиянието на Стефан Димитров е отстранила Ангел Пейков от длъжността началник на митнически пункт "Лесово" и го е понижила и е назначила за шеф на митница "Лесово" Мирослав Сарандев. Това се е случило в края на март т.г.

Съдът отбелязва, че в разпита си като обвиняема Банкова е отрекла да познава баща и син Димитрови, но както доказателства от СРС-та, така и от свидетелски показания се установява, че ги познава.

Кирил Петков: Браво на Живко Коцев! (Часовникът много му отива?) Твърдо заставаме зад него

По тази причина съдът не се доверява на показанията на Банкова. Освен това има снимки от срещи на Банкова със Стефан Димитров и главния секретар на МВР Живко Коцев.

Според съдия Тони Гетов не е проблем срещата на Банкова с Коцев, но е притеснително присъствието на Стефан Димитров. Още повече, че има и снимки, от които се вижда, че в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев и той поставя часовника на ръката си.

Поради тези причини приема, че може да се направи обосновано предположение, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов - Паскал са били част от организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

ФАРС и ОБРАТ! Главсекът Живко Коцев се появи и оттегля оставката си, защото я подал под натиск!

Анонимни свидетели твърдят, че обвинените са в близки отношения с бившия вътрешен министър Бойко Рашков и с главния секретар на МВР Живко Коцев. Бяха намесени и имената на министъра в оставка Калин Стоянов и финансовия - Асен Василев. Никъде обаче не става ясно, казват адвокатите, дали тези познанства са свързани по някакъв начин с обвинението и дали са реален факт, или са слухове.

Адвокатите разказаха още, че бивш колега на Банкова от ДАНС я е запознал с един от двамата Димитров. Докато била в Агенцията, тя имала няколко срещи със Стефан Димитров. Според защитата основната част от анонимните свидетели базирали показанията си на основата на твърдения като "чувал съм" и "до мен стигна информацията", което не давало реални доказателства, казват още адвокатите.

Следващото заседание на съда е насрочено за 11 април.

Източници: БНТ, NOVA

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Съдът остави в ареста Банкова за постоянно и препоръча на прокуратурата да повдигне обвинения на Живко Коцев | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!