Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митничар пред Narod.bg: Това е „борбата с корупцията” – 600 лв. за мигрант на „Капитана”

Американският посланик в България: Бъдещето пред България е светло!

Както Narod.bg пръв прогнозира, в Агенция „Митници“ е корупционен ад, целяш умишлено сриване на системата и обезверяване на останалите читави служители. Справка – случващото се през последните два дни с ареста на шефката на агенцията Петя Банкова.

И сега новината – голямата корупционна пара на ГКПП „Капитан Андреево” вече не се прави от трафика на цигари без бандерол, които като акцизна стока се следят от наши и чужди служби. Дебелият кеша на границата се трупа от пропускането на мигранти, скрити в стоките, купени от пазарите в Одрин, например, алармира само пред Narod.bg служител под пагон от граничния пункт, провокиран от екшъна през последните 2 дни с ареста на Петя Банкова.

„Не е да няма контрабанда, но тя е наистина пренебрежимо малка, защото е свързана с много връзки и сериозни подкупи. Сега пробитите митничари прибират хилядарки на ден от мигратите – по 600 лв. на калпак, минават стотици…

Бежанците, най-вече от Сирия и Афганистан, се крият в бусове на търговци или обикновени семейства, прибиращи се в България от пазар в Одрин, например. Намирали сме скрити хора в килими, в чували с дрехи, под купища продукти. Не знам какво плащат за „таксито”, митничарите взимат по 600 лева на незаконно преминаващ браздата мигрант”, обясни очевидецът на далаверата.

Както първи писахме, освен за трафик на цигари, шефката на Агенция „Митници” Петя Банкова в продължение на 4 години – от 2020-а, е проверявана от спецслужбите именно за чадър над канали за бежанци.

„В този смисъл искам да попитам Банкова, която се изтъпани пред медиите с тезата, че е жертва на ДАНС, защото се борела с корупцията, защо смени читавата шефка на най-голямата митница в страната – Пловдивската, Евелина Харизанова, с Мирослав Беляшки, абсолютно невнятния шеф на кабинета на бившия кмет Здравко Димитров – Зико?

Как точно се бори с корупцията – като маха професионалисти с опит, а на тяхно място поставя партийни калинки със съмнителен морал ли”, зададе риторичен въпрос митничарят пред Narod.bg.

Според нашия източник точно Петя Банкова само за по-малко от 2 месеца на поста е сменила всички       „които знаят и могат”, а това не е борба с корупцията, точно обратното е.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Митничар пред Narod.bg: Това е „борбата с корупцията” – 600 лв. за мигрант на „Капитана” - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!