Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПОСЛЕДНО! Габриел отказа мандата! ДОКУМЕНТ

Въпреки воплите на ПП и ДБ начело с Денко Габриел изпълни заканата си и върна мандата в 9 часа и 9 минути!

Кандидатът за премиер го направи с писмо до ПГ на ГЕРБ и до председателя на Народното събрание. Решението е негови ръце, но никой не може да бъде избиран против волята си.

Денков с отчаян опит да пътува: Моли ГЕРБ да гласуват Сглобката без промени с Габриел за премиер!

Така сапунката приключи, въпреки воплите снощи на премиера в оставка Денков, който използва правото си на обръщение към нацията по БНТ за обръщение към една партия ГЕРБ и един човек – Бойко Борисов. Ред е на втори, трети мандат и избори, както заявиха вчера от ГЕРБ.

Така Ники ще пътува. Ники (Денков) е пътник!

В заявлението си Мария Габриел посочва, че “договореният “ротационен” модел на упражняване на изпълнителната власт в мандата на 49-ото Народно събрание, предполагаше смяна на лицето, упражняващо правомощията на министър-председател, с това на заместник министър-председател и обратно, в предвидима и безспорна процедура. Балансът на политическата отговорност, съобразно обективната коалиционна тежест на субектите, формиращи мнозинството в 49-ото НС, бе споделено разбиране по време на преговорите за приоритетите на съвместно управление и механизма на вземане на решени”.

Мария Габриел подчертава още, че “координираният отказ от и нежелание за участие в кабинета Габриел-Денков на 11 министри от кабинета Денков-Габриел, чрез формулярни/бланкови заявления и липсата на съгласие по време на последвалите преговори, обезмисля процедурата по избирането на министър-председател и състав на правителство. Така, на практика, развитието на конституционната процедура не може да приключи успешно”.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО и ПОСЛЕДНО! Габриел отказа мандата! ДОКУМЕНТ - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!