Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ФОТОБОМБА от BNEWS: Нови американски танкове Ейбрамс за Украйна се транспортират през България

Нова фото бомба избухва днес в BNEWS – една от най-четените български новинарски медии.

Докато украинските сили едвам удържат фронта, нови супермодерни американски танкове Ейбрамс пътуват с влака през България за силите на Зеленски. Танковете са необходими, защото руснаците бързо научиха слабите им места и взеха да ги поразяват.

ФОТОБОМБА от BNEWS: Френските войски са вече в Украйна! Натовариха ги на тирове в България като “товар”!?

България стана военно – транспортен хъб за Украйна. От тук минават тежко западно оръжие и дори в нелегалност френскоговорящи войски, натоварени като добитък в тирове за фронта. Кога ли разбеснелият се Путин ще ни обяви за легитимна цел на своите зловещи ракети Сармат, тюхкат се някои здравомислещи българи. Сглобката превърща България във фронтова държава и логистичен център за западните сили. И летище София и ЖП инфраструктурата все повече се ползват за транспорт на жива сила и военна техника с ожесточаването на руската инвазия в украинската територия.

Бареков: Стана ли Летище София новата цел на ракетите на Путин?

Преди една година Вашингтон заяви, че ще предостави на Киев 31 танка „Ейбрамс“ – част от обещаната от Съединените щати през последните 18 месеца помощ за сигурност в размер на над 43 млрд. долара.

Представители на САЩ тогава посочиха, че танковете ще бъдат снабдени със 120-милиметрови бронебойни снаряди с обеднен уран.

През октомври миналата година танковете вече бяха на бойното поле срещу руснаците!

Решението за предоставяне на танкове „Ейбрамс“ на Украйна беше изненада, тъй като американски служители в областта на отбраната смятаха, че те не са подходящи за армията на Киев поради своята трудност на управление и многото електроника в тях.

Танковете Ейбрамс обаче се оказаха доста чупливи и сложни за подръжка и възстановяване и украинците вече изразиха раочораванив от тях. Все повече влакови композиции с тежките ейбрамси ще трябват за фронта.

Сражавайки се за спиране на руското настъпление западно от руините на Авдеевка в Източна Украйна, 47-а механизирана бригада на украинската армия загуби още една двойка от най-добрите си бронирани машини американско производство: танк M-1 Abrams и инженерна машина Assault Breacher, пише Forbes.

Украинското издание “NV” разкритикува американските танкове Abrams, използвани от украинските военни.

В статията се казва, че тези бойни машини трудно могаг да воюват в Украйна. Дори експертите все още имат малко информация за битките с тяхно участие, при това Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), след като получиха тези танкове от Съединените щати, не бързаха да ги използват.

Авторите на публикацията отбелязват, че комплексната поддръжка и ремонт са един от ключовите проблеми за украинската армия.

„В САЩ има цял завод за възстановяване на Abrams, където машината дори не се ремонтира, а напълно се разглобява и сглобява отново. За украинските военни е невъзможно да направят това по време на военни действия, а и те трябва да хранят този звяр с тонове гориво. Само за да стартирате двигателя, трябва да изразходвате 38 литра гориво“, отбелязват авторите.

Изданието цитира и украинския военен експерт Иван Ступак, който каза, че не е чувал за някакви изключителни технически характеристики или възможности на Abrams, пише военното издание Пан.

Ступак каза още, че танковете Abrams са много крехки, те имат напълно различно устройство на двигателя. Украинските военни имаха проблеми с ходовата част на тези бойни машини, което трябваше да бъде адаптирано към местните условия. В допълнение, войници от украинските въоръжени сили се оплакаха от слаба бронирана защита. Експертът предположи, че американците, преди да прехвърлят „Ейбрамс“ в Украйна, са премахнали от тях броневите елементи с обеднен уран, тъй като се страхували, че танковете ще бъдат поразени или пленени от руските военни.

По-рано бивш офицер от американското разузнаване заяви, че танковете Abrams са били използвани в Украйна неправилно.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ФОТОБОМБА в BNEWS: Нови американски танкове Ейбрамс за Украйна се транспортират през България - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!