Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДА ВАДИМ ЧЕРЕШОВИТЕ ТОПОВЕ


Унищожаването на Българската Армия и нещо за НАТО

Елена Гунчева-Гривова

ДА ВАДИМ ЧЕРЕШОВИТЕ ТОПОВЕ

Много ми се иска освен законопроектът за излизане от НАТО, Възраждане да внесат някакво предложение, като излезем, кой ще ни пази и с какво? Или ще вадим черешовите топчета? Още повече, че Тагарев обезкости българската армия, а заради добрите ни отношения с отвъдокеанските ни господари, нямаме военна ескадрила самолети дори за почетен ескорт като започнат да ни превземат.

Словакия няма да получи обещаната компенсация от ЕС за дарените МиГ-29 на Украйна

Да напомня, че България има врагове. Всички съседни държави, които дебнат кога ще станем слаби. Турция винаги е смятала, че тук има интереси. А има и свои сънародници и то не малко. Дали ако сме съвсем беззащитни, няма да реши, че тогава е моментът да отцепи територии от България? Съвсем реален проблем и не бих ги обвинила, за разлика от българските политици, турските са патриоти и си гледат интересите само на собствената държава.

В законопроекта на Възраждане се предвижда денонсиране на Северноатлантическия договор. Изцяло одобрявам. Е, няма подробностите, че трябва да се възложи на правителството да уведоми правителството на САЩ, което пък да уведоми другите държави-членски и едва след една година от уведомяването можем да напуснем, но това е малък проблем. По-сериозно е другото:

КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ, КОГАТО НАПУСНЕМ НАТО? Аз съм изцяло за това да напуснем пакта, но като патриот и българка смятам, че това трябва да стане при условие, че българската армия може да гарантира суверенитета и териториалната цялост на България. В момента в армията има недостиг на войници и офицери, в армията служат и доста жени /простете ми патриархалното и закостеняло мислене, но не смятам, че мястото на една жена е да се бие на фронта/, а Тагарев обезкости армията ни. Бойните ни самолети не стигат дори за почетен ескорт на нападателя, ако ни нападнат. Естествено, нашите верни съюзници от САЩ ни пре..., а бе прецакаха, за самолетите. Освен това, трябва да закупим нова и сериозна бойна техника, а войниците да бъдат обучени да работят с нея. Трябва да се увеличи числеността на армията, да се възстановят много поделения.

Затова питам Възраждане? Ако приемат Вашето предложение и напуснем НАТО, КАКВО ПРАВИМ СЛЕД ТОВА СЪС СИГУРНОСТТА?

В случая мисля като българка. Изцяло против съм ЕС и НАТО, но е безумие да излезем от НАТО, без да можем сами да се пазим. Враговете ни само това чакат. Някои ще кажат, че можем да разчитаме на Русия. Но в момента не можем. Първо - сме член на ЕС. Второ, управляващото мнозинство е евроатлантическо. В този случай пак питам - какво правим?

И ако не бях напълно убедена, че предложението е само с цел заздравяване и бетониране на евроатлантическата сглобка, щях да се замисля кой има интерес от вземане на това решение, освен враговете на България. Когато напуснем НАТО, трябва да сме готови да се отбраняваме сами. А тази втора част липсва в предложението на "патриотичната" партия.

И ПАК ПИТАМ - КОМУ Е ИЗГОДНО? Ако е кьорфишек - изгодно е на САЩ и евроатлантиците. Ако е сериозно - изгодно е на враговете на България и в частност една партия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!