Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пленен украински войник 3 дни се грижи за ранен руски войник, преди да бъдат спасени

Пленен украински войник ​разказва, че по време на обучение във Великобритания им внушавали омраза към руснаците

Захарова: Британски министър позира пред нацистки свастики в центъра на Киев

История, достойна за филмова адаптация, разказа ранен в Украйна руски войник: по време на боевете за Авдеевка войник от въоръжените сили на Украйна, Александър, се грижи за руския войник Сергей, който го е взел в плен, в продължение на три дни, преди двамата да бъдат спасени.

Руският войник разказа в интервю за Телеграм канала „Шот“, че е бил част от група за нападение, която е воювала два дни в руините на детска градина.

По време на един обстрел войникът е тежко ранен: двойна фрактура на подбедрицата и нараняване на ръката, а окото му е наранено от шрапнел. Другарите му по оръжие го превързали, скрили го и му оставили един патрон, по думите на войника „за всеки случай“.

Раненият войник след известно време чул стъпки. Към него се приближил войник от въоръжените сили на Украйна на име Александър, който веднага обявил, че се предава. Той бил без оръжие и бронежилетка, на 25 г., от град Николаев. Сергей бил жаден и украинецът започнал да му носи вода от близката локва.

Руснакът и украинецът били принудени да чакат три дни за евакуация и били откарани в болница.

Руснакът Сергей каза, че благодарил на украинеца Александър и му стиснал ръката. Сергей разказал как Александър се е грижил за него и получил уверение, че към него няма да се отнасят „грубо“.

Съпругата на Сергей, Алесия, също изрази благодарност към украинския войник за това, че е помогнал на съпруга й да оживее.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Пленен украински войник 3 дни се грижи за ранен руски войник, преди да бъдат спасени" https://obektivno.bg/plenen-ukrainski-vojnik-3-dni-se-grizhi-za-ranen-ruski-vojnik-predi-da-badat-spaseni/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!