Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пленен украински войник ​разказва, че по време на обучение във Великобритания им внушавали омраза към руснаците

Пленен украински войник 3 дни се грижи за ранен руски войник, преди да бъдат спасени

Захарова: Британски министър позира пред нацистки свастики в центъра на Киев

Автор: ТАСС

Плененият военнослужещ от 24-та бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Владимир Бучок заяви, че по време на обучение във Великобритания психолози внушавали на украинските военни омраза към руснаците и им насаждали жестоко отношение към пленените руски военни. Видеото е разпространено от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

Бучок разказа, че е преминал курс за млади бойци във Великобритания. „С нас работеха психолози, за да не харесваме руските войници и въобще всички руснаци, за да ги убиваме и да се отнасяме с тях жестоко, ако ги вземем в плен“, каза той.

Във Великобритания той получил екипировка, която според него била с лошо качество. "Дадоха ни бронежилетки, които могат да бъдат пробити с нож, каските също бяха такива, тренировъчни каски. Трябваше да си купим всичко със собствени пари", добавя Бучок.

Той отбелязва и ниския дух в бригадата. "Когато попаднах в моята бригада, духът ни като цяло беше нисък, командирите бяха принудени да се занимават с мародерство, нямаше провизии", подчертава военнопленникът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пленен украински войник ​разказва, че по време на обучение във Великобритания им внушавали омраза към руснаците | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!