Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След скандала с подслушването германското военно министерство защити речта на министъра с парола 1234


Борис Писториус, снимка: X/Twitter/@BMVg_Bundeswehr

Големи военни маневри на НАТО на север и на изток - все по-близо до Русия

Ген. Марк Тис: Ако тук избухне война, ще трябва да хвърляме камъни само след няколко часа заради недостиг на боеприпаси

Германското министерство на отбраната публикува изявление за пресата на министър Борис Писториус „за прeхванатите комуникации на военновъздушните сили“ на своя уебсайт. За да се отвори файлът, се изисква парола.

Уебсайтът на Бундесвера пише: „Тази версия е защитена с парола“

Паролата е: 1234

След скандала с подслушването германско военно министерство защити речта на министъра с парола 1234
Източник: Bild

След най-големия скандал с подслушванията през последните години това изглежда най-малкото неудобно, коментира германският Bild. Все още не е ясно как руските служби са успели да запишат поверителен разговор между високопоставени германски офицери, които са обсъждали в продължение на 38 минути чрез WebEx секретни въпроси на армията. В него те коментират как украинците могат да използват германските крилати ракети Taurus, как британските военни помагат на украинските въоръжени сили, колко уязвим е Кримският мост и как може да бъде атакуван.

След изтеклия в руските медии запис германското контраразузнаване започна разследване за това как руснаците са се „включили“ в линията, дали на служителите дори е било разрешено да обсъждат поверителни подробности по тази линия и дали конференият разговор е бил адекватно защитен.

В изявление в неделя военният министър на Германия Борис Писториус каза, че Путин води „информационна война“ срещу Германия. Това е „хибридна атака“ от Русия, която има за цел да „подкопае решимостта“, каза Писториус. Министърът обясни, че веднага е разпоредил „пълно“ разследване на инцидента.

Остава да се надяваме, че „1234“ и подобни пароли вече няма да се използват в зоната на отговорност на министерството на отбраната, коментира Bild.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: След скандала с подслушването германското военно министерство защити речта на министъра с парола 1234

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!