Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия репатрира у нас съдени за убийства, сексуални престъпления, обири, пране на пари

На 8 февруари 2024 г. малък чартър с 23-ма души, задължени да напуснат страната, е излетял от летището в Мюнхен за София, организиран от Баварската държавна служба за убежище и репатриране (LfAR). Те са били придружени от Федералната полиция на Германия. Това се казва в прессъобщение, публикувано на сайта на германската служба за убежище и репатриране.

Сред репатрираните в България са шестима души, които са били осъдени за убийство, непредумишлено убийство, нападение с утежняващи вината обстоятелства, сексуални престъпления, обири с утежняващи вината обстоятелства и пране на пари, и др.

„Беше и е важна грижа на Държавната служба за убежище и репатриране по всяко време да даде приоритет на връщането на нарушителите, които са задължени да напуснат страната“, коментира Аксел Стрьолайн, президент на LfAR.

LfAR би искал да изрази своята благодарност към всички участващи агенции и органи за успешното и гладко сътрудничество, се казва в прессъобщението на германските власти.

Новината съобщи в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, която показа съобщението на Баварската държавна служба за убежище и репатриране.

Вицепремиерът Мария Габриел заяви, че ще бъде направена проверка на тази информация.

„Ако това е вярно, което сега опозицията изговори от парламентарната трибуна, трябва много, много да се замислим“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако е вярно, трябва незабавно или тези хора, които са дошли – както аз постъпвах преди три години… подобен самолет с обявени от немското правителство за убийство, грабежи, изнасилвания и други да ни ги върнат в България… Ако е вярно или трябва незабавно да презаредят самолета и да си ги пратят откъдето са дошли, или да се върнат в Германия, за да лежат в немски затвори и да си излежат присъдите“, каза Борисов и добави: „Ако нашите са го допуснали, това е недопустимо! Позорно!“. По думите му „тук не говорим за нещастните, бягащи от войната семейства, защото съм казвал, че на тях винаги трябва да им помагаме“.

„Тези или трябва веднага да влязат в затвора в Германия или в българския. Срамувам се, ако това е вярно! Ако са допуснали подобни неща, това е катастрофа. Още сега ще искам доклад за това дали е вярно. Днес трябва незабавно да се реагира“, каза лидерът на ГЕРБ.

След тези изявления на ГЕРБ и опозицията вътрешният министър Калин Стоянов беше викнат в парламента. Той съобщи, че шестимата осъдени за престъпления в Германия са българи, а останалите 18  са сирийци.

Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германия репатрира у нас съдени за убийства, сексуални престъпления, обири, пране на пари

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!