Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев: Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна. Няма да подам оставка!


Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън: Украйна не е приоритет за САЩ в момента


Тодор Тагарев отказва да подаде оставка, снимка: МО

“Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна и тук, може би, има някаква борба кой има принос за този престиж”. Така военният министър Тодор Тагарев коментира защо ГЕРБ и ДПС искат оставката му, след като го обвиниха, че изпращането на БТР-ите за Украйна се бави. Тагарев на свой ред прехвърли отговорността за забавянето към заместник-министрите.

Френски наемник: Украинците не евакуират своите ранени от бойното поле и те трябва да се спасяват сами

„Няма да подам оставка“, каза министърът. Той беше извикан на изслушване в парламента заради военната помощ за Украйна и обществената поръчка за закупуване на 3D радари за 400 милиона лева. „Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Защо да подавам дни по-рано, няма никакъв смисъл“, каза министърът.

„България е една от страните, които предоставят пропорционално най-много помощ за Украйна“, похвали се Тагарев. – „И до момента сме предоставили значителни обеми помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна. И ще продължим да правим това според нашите възможности, обясни министърът. Помагайки на Украйна, помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме по-добра сигурност в Европа“.

По-рано днес Бойко Борисов и Делян Пеевски поискаха смяната на Тагрев. „Трябва да има смяна, това е неработещ министър, за мен той не си е свършил работата“, каза председателят на ГЕРБ. „Нулева работа за Украйна, всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента, Тагарев свърши една голяма нула“, коментира и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че Тагарев трябва да бъде „обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава“. „Тодор Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика“,  каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

„Всички евроатлантически партньори много харесват Тодор Тагарев“, отговори съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Според него е неразбираемо защо всички искат оставката на министъра на ПП-ДБ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев: Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!