Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кузман Илиев за отказа на Байдън да приеме Денков: Не ни уважават, защото знаят, че се продаваме

Свидетели сме на най-безхаберното лидерство на Европа поне от столетие, твърди анализаторът

Европа е големият губещ от напрежението в Близкия Изток и Украйна. Това обясни пред БНР Кузман Илиев, икономически и политически анализатор.

"Това са невралгични точки, които задушават европейската икономика. А ние сме най-бедните в Европа и при нас ударите винаги се усещат по-тежко," коментира Илиев.

Свидетели сме на най-безхаберното лидерство на Европа поне от столетие, отбеляза Кузман Илиев в предаването "12+3" о програма "Хоризонт".

"Става въпрос за хора, които като политически профил са марионетки на САЩ. Американците не искат да унищожат Европа икономически, а по-скоро да я владеят. Европейците сами се унищожават, като измислят някаква зелена сделка, която представлява сблъсък с реалността и с икономическата логика. Тя направи така, че днес Германия да е в постоянна стагнация.

Европейското политическо ръководство се държи крайно безотговорно, като бута Европа в един много тежък военен конфликт – този в Украйна. Ние имаме пряк интерес тази война да спре час по-скоро. Трябва да сме медиаторът, който да се опитва да срещне позициите на Украйна и на Русия," коментира анализаторът.

Той призова за независимост при определяне на стратегическите рискове за България.

"Не осъзнаваме, че винаги сме били ключ към Азия и към Средиземноморието," заяви анализаторът.

Кузман Илиев коментира предстоящото посещение на официална българска правителствена делегация в САЩ и твърденията на сайта "Епицентър", че президентът Байдън и Пентагона са отказали среща на българския премиер и на водената от него делегация.

"САЩ нямат приятели, те имат интереси," обясни анализаторът.

Кузман Илиев заяви, че разполага с информация, че при посещенията си през годините българските делегации са заявявали готовност да заложат националния интерес и това не печели уважение към страната ни.

"Когато очакват българска делегация, в американската администрация си казват, че това са онези, които са готови да си продадат народа, да си дадат земята и да си разпердушинят енергетиката," коментира Илиев.

Той смята, че сърбите са много по-уважавани от нас.

Кузман Илиев коментира и вълната от недоволство сред фермерите, заляла Европа.

"ЕП официално е започнал една дълга писта за намаляване с десетина процента на обработваемата земя, за да се запази биоразнообразието. Голямата идея е да бъдат унищожени малките ферми и производители. Случва се по скрит начин - правят се едни еко критерии за управление на търговските фирми," обясни анализаторът.

"Те протестират и срещу високите цени на горивата, които са следствие от войните в Близкия Изток и в Украйна," коментира Илиев.

"Когато не се грижиш за богатството и сигурността на европейците, а за това да обслужиш някакъв геополитически център вън от Европа, хората се вдигат и започват тежки протести. Това нещо ще има политически резултат. Махалото от крайното ляво либерално се засили някъде в по-консервативното, дано не се изпадне в някакви крайности," обобщи Кузман Илиев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кузман Илиев за отказа на Байдън да приеме Денков: Не ни уважават, защото знаят, че се продаваме

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!