Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившата шефка на Софийската районна прокуратура Зартова: При Петьо Еврото беше като в Мафия! Сарафов ме заплашва!

Прокурор Невена Зартова остана сама като прокажена на изслушването в парламентарната комисия, защото другите изслушвани я свързват с убития Нотариуса о не искат да седят до нея.

“Нещата в съдебната система не са притеснителни, те са зловещи“, заяви бившият районен прокурор на София Невена Зартова пред депутатите от временната парламентарна комисия, която проучва имал ли е влияние в съдебната система разстреляният в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

„Аз се чувствам застрашена от и.д. главния прокурор Борислав Сарафов. Аз съм никоя“. Така Невена Зартова отговори на призива да говори с имена какво се случва в прокуратурата.

БОМБА в BNEWS! Петьо Еврото лично пребил и екзекутирал Мартин Нотариуса!

Като отрече да е била близка с Мартин Божанов-Нотариуса, тя предложи, че дисциплинарните производства срещу нея, както и неофициалните информация, че може да стане и обвиняема, са свързани с установеното по производството, което се е водило преди време срещу друг известен брокер в съдебната система – Петьо Петров-Еврото.

Делото беше прекратено от Софийската градска прокуратура, а за нарушения а заради нарушения, свързани с него, е и втората дисциплинарка на Зартова.

„Желаейки да обвини мен в дисциплинарно нарушение или нещо повече, се отклонява фокусът и общественото внимание от това дело и доказателствата, които са налице в него“, каза тя. По думите ѝ по това дело СРП се е опитала да разследва най-голямата корупционна схема в тази съдебната система. Без да споменава имена и подробности, Невена Зартова обясни, че в протоколите по делото има данни за престъпления от висшестоящи магистрати.

По думите ѝ висши прокурори били свързани и с кръга на Нотариуса, и на Пепи Еврото.

„Магистрати, които са свързани с Петьо Петров, наричаха себе си семейство – голяма гордост – и беше чест за тях да бъдат приети в това семейство. Ако ме питате за конкретни имена, мога да ги кажа в рамките на едно наказателно производство. Тук – не. Няма да кажа кои са тези магистрати. на мен ми беше предложено да стана част от това семейство, но аз отказах, пораси окето не съм наясно с техните връзки, кой с кого е обвързан. Но такова „семейство“ определено съществуваше.

Макар че съдията Цариградска отказа да седи до прокурорката Зартова, също повтори нейната теза, че проблемът е в Сарафов.

„Нотариуса е мъртъв от 31 януари. Кой ме заплашва и кой иска аз да мълча? Мисля, че тук преди мен трябваше да седне господин Сарафов“, коментира съдия Цариградска.

Тя заяви, че съдебната власт служи на политически поръчки.

„Съдебната власт е изпълнявала политически поръчки и няма как, особено в този състав на ръководството на прокуратурата – това да намери отговор и вие да може да измиете срама от тази институция, защото става лавинообразно и е ясно, че са сътрудничили всички власти“.

„Нищо лично към Зартова, но тя лично е допринесла към демоничния образ на Божанов и с осигуряването на прокурорски чадър върху него. Той не е само прокурорски, но и от службите“, каза Владислава Цариградска.

Съдия Цариградска не спомена други имена въпреки настояването на депутатите да посочи още магистрати, близки до Мартин Божанов. Тя се аргументира с това, че не може да събира доказателства, а и ако посочи имена, може да попречи на евентуално разследване.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бившата шефка на Софийската районна прокуратура Зартова: При Петьо Еврото беше като в Мафия! Сарафов ме заплашва! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!