Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: Прокурорът С. взимаше по 100 хиляди от Еврото, а Гешев е ходил в клуба на Нотариуса

Би Нюз

Кирил Петков и Христо Иванов са изритали от комисията за Нотариуса единственият, който знае бакиите на Прокуратурата и Петьо Еврото и техните господари – техният колега депутат Бойко Рашков. Целта е проста – слугите в Сглобката от ПП/ДБ да пазят новите си господари от ГЕРБ и ДПС.

Според Бойко Рашков ПеПетата са злоупотребявали известно време с името му за шеф на КПКОНПИ, понякога по няколко пъти на ден без негово позволение.

Новините от Рашков звучат шокиращо и зловещо. Бившият министър на МВР твърди, че прокурор на име С., за който намекна, че е Сарафов с помощта на водещата, е взимал от 20 до 100 хиляди лева от ресторанта на Еврото 8-те джуджета. Това твърдение не е ново за публиката, защото бе правено и жената на Еврото Любена. Според Рашков Нотариуса е имал къртици в ГДБОП по времето на Калин Стоянов като шеф на антимафиотите. Депутатът от ПП е отразян за членство в комисията за Нотариуса, но знае, че бившият главен прокурор Гешев е посещавал клуба му SS.

Тайни свидетели твърдят, че Гешев е посещавал и клуб SS

Ивайла Бакалова: Еврото и Нотариуса се скараха заради Любена. Смениха едното джудже Гешев с другото Сарафов!

Като служебен и редовен вътрешен министър, той е залят от сигнали за вероятни престъпления на групите на Мартин Божанов и Петър Петров по прякор Еврото и работи по тях. Днес, обаче, не е част от комисията, която ще проверява кои са магистратите, които имат карти в SS клуб и какво е влиянието на Божанов в прокуратурата и съда. За зависимостите и кой дърпа конците, за политиката и за излезлите нови факти, на фокус е бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

По темата за създадената комисия в парламента, която трябва да разследва случая „Нотариуса“ Рашков каза: „Тя е съставена на принципа на мнозинството. В нея ще се вземат решенията с мнозинство, заради което комисията няма да извърши обективно проучване на всички факти и обстоятелства, а те засягат една от основите на държавата, а именно съдебната власт.

Политикът изрази разочарование, че неговата експертност не се ползва там, където трябва.

Бойко Рашков каза, че е получил данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 година, докато е бил на поста вътрешен министър в първото служебно правителство. Той заяви, че въпреки опитите да спре изтичането на информация от полицията към заинтересованите лица, това не е било предотвратено. Гостът допълни, че лицето, от което е подало информацията е било заплашено още същата вечер.

Рашков каза, че главният прокурор Иван Гешев е бил посетител на клуб SS. „Когато началникът на прокуратурата отиде в такъв клуб, трябва ли да виним и прокурорите под него, които са посещавали този клуб“, каза той.

Рашков допълни, че сред хората, които са посещавали SS клуба има и „някои доста напористи политици в настоящия момент “. За един от тях Рашков каза, че „той е работил с Пепи еврото в столичната следствена служба и е бил назначен по втория начин“, поясни политикът.

Той потвърди, че Нотариуса и Пепи Еврото са работили заедно, но после са се разделили.

Крупен търговец на горива е замесен в групата на Нотариуса и Еврото за прокурорски рекет върху гръцки бизнесмени!

Бойко Рашков каза, че в Районната прокуратура в София е образувано досъдебно производство срещу Пепи Еврото в края на май 2023 г. По негови думи са получени данни за това, че е записвал незаконно „8-те джуджета“, след което е изнудвал магистрати и други граждани да извършват определени действия. „Районната прокуратура изпраща казуса на Градската прокуратура, а тя вместо да продължи разследването срещу Пепи Еврото, образува наказателно производство срещу прокурора за извършената от него процесуална дейност. Мотивът е, че той е извършил престъпление по служба“, каза още политикът.

Атанас Димов – Сакса е босът с горивата, който насъсква Нотариуса и Еврото за прокурорски рекет на гръцките бизнесмени

Бойко Рашков призова парламентарната комисия, която бе създадена с цел да провери кои са магистратите, които имат карти в SS клуба и какво е влиянието на Божанов в прокуратурата и съда, да изиска важна информация, в зависимост от която да стане ясно защо Мартин Божанов е можел свободно да се движи с лека кола със син буркан и да влиза безпрепятствено в прокуратурата и съда, без да бъде проверяван. Според него тя трябва ясно да отговори на въпроса какви задачи е изпълнявал той и при кого се е явявал. „Не мога да кажа дали е бил сътрудник, нека комисията да изиска тази информация, каква е ролята на МВР към онзи момент, да се остави този човек свободно да извършва изнудвания, рекетьорства и насилие над граждани, въпреки че е бил криминално проявен“, посочи Рашков. Той заяви, че се е натъкнал и на друго лице с 40-50 записа за криминални прояви, вкл. и присъди, който е бил поддържан от работник в националната полиция и на който са дали оръжие за един ден, при положение, че издаването на разрешителни за оръжия изисква повече време.

Рашков намекна за чадър от полицията над определени лица години наред, като допусна, че оперативни работници от МВР може да са част от сложна престъпна мрежа, което означава, че не само прокуратурата, но и полицията са част от нея. „Има снимки в уличката пред този клуб, от които се вижда, че пред него има коли на МВР“, посочи още той, призовавайки комисията в НС да ги изиска. Той обаче беше категоричен, че въпросната комисия няма да достигне до политическите нива, забъркани в случая.

Източник: Нова ТВ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бойко Рашков: Прокурорът С. взимаше по 100 хиляди от Еврото, а Гешев е ходил в клуба на Нотариуса - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!