Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атанас Димов – Сакса е босът с горивата, който насъсква Нотариуса и Еврото за прокурорски рекет на гръцките бизнесмени

BNEWS научава директно от източника – рекетираните гръцки бизнесмени КОЙ е босът с горивата, който нарежда на бандатата на Нотариуса и Еврото да насъскат прокурорската мафия срещу тях! Това е скандалният бизнесмен Атанас Димов – Сакса замесен в десетки разработки и схеми през последните 15-20 години, за които се иска дебел политически гръб на най-високо ниво, какъвто той е имал. Всичко започва по съседска линия, твърди уважаваният професор по икономика и посредник по имотните сделки на гръцките милионери професор Йоаким Каламарис. Днес той дава показания в градска прокуратура, а следобед в парламента, за да говори пред комисията „Минчев“ за дейноста на убития Нотариус.

Крупен търговец на горива е замесен в групата на Нотариуса и Еврото за прокурорски рекет върху гръцки бизнесмени!

Коя е фирмата на бившия столичен полицай, близък през годините с ГЕРБ и техните сателити като Веселин Марешки, който ползваше горивата за политически цели и врътки.

Cпpaвĸa в Tъpгoвcĸия peгиcтъp пoĸaзвa, чe фиpмaтa Сакса e peгиcтpиpaнa в Дoлнa бaня пpeз 2008 г. c ĸaпитaл oт 4 000 000 лв. Упpaвитeл e Aтaнac Димoв, ĸoйтo пpeди вpeмe e paбoтил в paйoннoтo yпpaвлeниe нa cтoличния ĸвapтaл “Mлaдocт”. Cпopeд Tъpгoвcĸия peгиcтъp oт мeceц юни 2018 г. Aтaнac бaщa e c дял oт 1 600 000 лв. Cвeтoзap Димoв e c 1 400 000 лв., a Kpyм Димoв c 1 000 000 лв.

Сакса е близък до Борисов и ГЕРБ от милиционерските си години в столично РПУ. Изключително мрачна и загадъчна ДС и бизнес фигура с огромни политически протекции, както е видно от дейността му през последните десетилетия.

Сакса с манипулация на цените на горивата

Ето какво разказва сайтът Народ за последните подвизи на Сакса и синовете му преди година (един от тях е на снимката).

Паниката с горивата, които скочиха драстично в първите дни март, бе инспирирана от веригата бензиностанции „Круиз”, зад която наднича Бойко, разкри отлично информиран източник на Narod.bg от средите на шайката ГЕРБ.

„Круиз” е търговската марка, под която САКСА ООД развива търговия на търговия на дребно с горива на територията на България. Дружеството, командвано от Бойко, е сред най-големите дистрибутори и складодържатели на горива.

Нашият източник уточни, че петролната фирма все пак има официални собственици – бивш милиционер и синовете му:

Атанас Груев Димов държи 1,600,000.00 лв. или 40.00% дял

Светозар Атанасов Димов притежава 1,400,000.00 лв. или 35.00% дял

Крум Атанасов Димов управлява 1,000,000.00 лв., т.е. 25.00% от капитала на фирмата

В схемата е набъркан бизнесменът от обръча на ГЕРБ Бейката, който играе посредник при предаването на пачките от „Сакса” към Бойко, категоричен е източникът на Narod.bg.

Официалният бос на петролната компания – Атанас Груев Димов е бивш полицай, откъдето е връзката с Бойко, а синовете му Крум и Светозар са съдружници в големия бизнес. „Сакса” ООД е сред основните доставчици на горива за бензиностанциите на Веселин Марешки.

Преди време пpeдcтaвитeли нa фиpмaтa бяxa пpивиĸaни в ГДБOΠ заради cигнaли зa дaнъчни пpecтъплeния в бeнзинocтaнциитe нa Mapeшĸи. Toгaвa Aтaнac Димoв зaяви, чe фиpмaтa мy нe мoжe дa нocи oтгoвopнocт зa цeнитe във веригата на варненския политик.

Че провокацията, чиято цел бе да удари по правителството, е добре планирана, говори фактът, че седмица преди паниката – на 25 февруари, фирмата, управлявана от поставения от Бойко бивш полицай, пуска заявката си за количества горива за месец март към „Лукойл България”.

Четете внимателно – дружеството поръчва 80 млн. литра дизел и 5 млн. литра бензин, като количествата са по-големи от обичайно поръчваното уж заради нахлуването на Русия в Украйна. Резкият скок на горивото от „Сакса” ООД обясниха със забавяне на потвърждението за направената поръчка…

През 2016 обаче Сакса е обект на разработка именно от кабинета на Борисов – 2.

Антимафиотите от ГД „Борба с организираната престъпност“ са предали на специализираната прокуратура пет организирани престъпни групи за контрабанда на горива, пише в дописка Труд.

„В периода от 2015 до 2016 г. имаме 5 образувани досъдебни производства с 23 лица, на които са им повдигнати обвинения.“ Това заяви пред журналисти директорът на ГД БОП гл. комисар Ивайло Спиридонов след закрито заседание на временната комисия за проверка на конкуренцията на пазара на горива.

Депутатите изслушаха и шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Спецслужбите не разполагат с доказателства по доклада на Министерството на финансите, според който всяка година загубите на хазната от злоупотреби с горива са около 1,2 млрд. лева.

Фирмите от бранша и институциите, които изслушахме, се обединиха около становището, че е необходимо приемането на специален Закон за горивата, съобщи председателят на комисията Валентин Николов. Докладът с резултатите от работата й ще бъдат приети до 15 януари.

Действащите правила в тъговията с течни горива позволяват да се краде ДДС от вложителите на стоки в данъчни складове. Механизмът на злоупотребата беше разказан от шефовете на фирма „Сакса“ Атанас Димов и Светослав Димов – баща и син.

Собствениците на данъчни складове дават банкови гаранции на митниците за внасянето на дължимия акциз – 646 лева за хиляда литра. Това изискване обаче не важи за дължимия ДДС върху акциза, който е близо 130 лева на хиляда литра. За тези пари от никого не се изисква гаранция. После чрез така наречените ведомствени бензиностанции или през дълги вериги от препродажби горивото може да се продаде без ДДС.

„Смея да кажа, че по море контрабанда няма“, заяви Атанас Димов. Документацията за един танкер с петрол е огромна и детайлна – за всяка операция и за всеки литър.

„Невъзможно е предлагане на горива на много по-различни цени от тези на „Лукойл“ в България. Няма логика да се конкурираш с пазарния лидер“, каза Светозар Димов в отговор на депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров. Според бизнесмена не е възможно такъв пазар да функционира без регулиране и това е работа на държавата.

Легално намаление на цените на горивата е възможно по два начина. Единият е, ако хипермаркетите започнат да разполагат в своите обекти и бензиностанции. Вторият е да се създават бензиностанции на самообслужване без персонал. Тогава цените може да паднат с 10 ст. на литър, смята Светозар Димов.

Данни на фирмата сочат, че бензиностанции на Веселин Марешки продават на дребно дизелово гориво само с 1 ст. на литър по-скъпо от цената на придобиване. За масовия бензин разликата е 2-3 ст., а за високооктановите – 5-8 ст. Това не е незаконно и е възможно, ако друга фирма свързано лице покрива разходите за заплати, осигуровки, наеми и други на бензиностанциите на Марешки, каза Атанас Димов. Макар че понякога „Сакса“ доставя горива на бизнесмена, самата фирма не може да си позволи толкова ниски цени в своите търговски обекти, казаха нейните собственици.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Атанас Димов - Сакса е босът с горивата, който насъсква Нотариуса и Еврото за прокурорски рекет на гръцките бизнесмени - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!