Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слуховете се оказаха истина – US-журналистът Тъкър Карлсън ще интервюира Путин: „Американците имат право да знаят всичко, което могат, за война, в която са замесени“

Конфликтът в Украйна промени военния и икономическия баланс на силите по света, но повечето американци нямат представа, защото медиите ласкаеха Володимир Зеленски и отказваха да разговарят с руския му колега, заяви американският журналист Тъкър Карлсън от Москва, където по думите му е дошъл, за да интервюира Владимир Путин.

Видеоклип, в който Байдън твърди, че наскоро се е срещнал с френския президент Митеран (Митеран умира през 1996 г.), стана хит в социалните мрежи

Карлсън, който стартира собствено предаване в социалната мрежа X (преди Twitter), публикува кратко видео от руската столица, обяснявайки мотивите си за предстоящото си интервю с Путин. Той заяви, че е получил уверението на собственика на X/Twitter Илон Мъск, че интервюто няма да бъде цензурирано в социалната мрежа. Карсън подчерта, че ще публикува цялото интервю, така че хората да преценят сами.

Пред задаващото се поражение в Украйна, НАТО иска Трета световна война да го предотврати

Повечето западни медии са корумпирани и „лъжат своите читатели и зрители“, главно като правят пропуски, твърди Карлсън. Не е имало усилия да се говори с Путин от началото на конфликта през 2022 г., докато американските медии проведоха много „ласкателни снимки“, представяни за за интервюта, със Зеленски, добави той.

„Това не е журналистика. Това е правителствена пропаганда – пропаганда от най-грозния вид, от вида, който убива хора“, каза Карлсън.

„Тъй като никой не им е казал истината“, повечето хора в англоговорящите страни не са наясно с „променящите историята развития“, според Карлсън.

„Това е погрешно. Американците имат право да знаят всичко, което могат, за война, в която са замесени“, добави той, отбелязвайки, че свободата на словото е американско рождено право, което не може да бъде отнето независимо кой седи в Белия дом.

Карлсън напомни на зрителите си, че правителството на САЩ е шпионирало текстовите му съобщения през 2021 г., когато се е опитал да интервюира Путин. Журналистът съобщи, че същото се е случило и миналия месец, но въпреки това е решил да пътува до Москва.

Той призова американците да гледат цялото интервю в X, което няма да бъде цензурирано, и да решат сами, „като свободни граждани, а не като роби“. Карлсън подчерта, че никой не му е плащал и че всички разходи покрай пътуването му са поети от него. Журналистът посочи, че е поискал интервю и от Зеленски.

Тъкър Карлсън заяви, че е платил всички разходи за пътуването си до Москва и интервюто с руския президент със собствени средства и не е получил пари от никого. "Искаме да останем свободни и платихме за пътуването със собствени средства. Не сме вземали пари от никое правителство или организация", каза той във видепосланието си в "Екс".  

Кой е Тъкър Карлсън

Популярният телевизионен водещ беше изненадващо махнат от американския кабелен телевизионен канал Fox News през пролетта на миналата година. Оттам лаконично посочиха, че са се споразумели да се разделят с едно от топлицата си без да дават повече подробности. 

"Благодарим му за службата", казаха от Fox, като новината дойде седмица след като стана ясно, че американската телевизия ще плати 787,5 милиона долара на производителя на машини за гласуване Dominion ("Доминиън") по иск за клевета. Той бе заведен заради твърдения, че е помагала за фалшифициране на президентските избори през 2020 г.

"Вашингтон поуст" отбеляза, че сумата възлиза на почти една пета от наличните парични средства на компанията майка Fox corp, което е значителен удар върху нейното финансово състояние, въпреки че не е ясно дали застраховката ще покрие част от отговорността на Fox. 

Извънсъдебното споразумение за уреждане на спора бе последвано от неохотно признание от страна на Fox News, че са сгрешили, като многократно са излъчвали неверни изявления, които са подкрепили също така неверните твърдения на президента Доналд Тръмп за изборни измами след изборите през 2020 г. Водещите и гостите на Fox News многократно бяха представяли Dominion като основен участник в заговор за подмяна на гласовете, за да се даде изборната победа на Джо Байдън, припомня още "Вашингтон поуст".

Тъкър Карлсън беше ключова фигура в огромното съдебно дело за клевета, освен това водещият имаше роля в съдебния спор: едно от 20-те предполагаеми клеветнически предавания на Fox, споменати в делото, идва от високо оцененото шоу на Карлсън. Той трябваше да бъде един от първите свидетели на Dominion, които да дадат показания на процеса, а личните му текстови съобщения станаха публични и отекнаха в цялата страна. Той нарича Тръмп "демонична сила", когото мрази "страстно".

Американското издание Politico описва Карлсън като най-големия глашатай на "тръмпизма". Отделно се счита, че е повлиял в някои от външнополитическите решения на Доналд Тръмп, докато беше президент, като например за иранската криза. Карлсън нарече и специалния прокурор Робърт Мълър "хлъзгав и нечестен", когато избухна скандалът с руското влияние върху Тръмп.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тъкър Карлсън за интервюто си с Путин: Американците имат право да знаят всичко за войната, в която са замесени - Обективно

Слуховете се оказаха истина: US-журналистът Тъкър Карлсън ще интервюира Путин в Москва | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!