Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев: Няколко държави вече обявиха, че трябва да се готвим за война... "Имам уговорена среща на много високо ниво в Пентагона, която ще

Министърът на отбраната Тодор Тагарев предупреди, че трябва да се готвим за война, като се позова на изказванията на няколко военни министри и правителствени ръководители в Европа. В същото време обясни, че хипотезата ние да се включим във военни действия, не присъства.

"Оценката, че рисковете за сигурността на Европа нарастват, се споделя все по-широко, и то най-вече на военните рискове. Няколко министри на отбраната, няколко висши военни ръководители и правителствени ръководители вече излязоха с тезата, че трябва да се готвим за война", заяви Тагарев в интервю по бТВ.

The Telegraph: Предстои война с Русия. Великобритания е решена да загуби

"Президентът Путин има политика, която води до милитаризирането на Черно море. От две години то е арена на интензивни военни действия", посочи той. "Рисковете нарастват. Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим тези рискове", посочи министърът. 

И допусна хипотезата Русия да победи във войната.

"Говорим за рискове - Русия да успее да постигне целите си в Украйна и да продължи с агресивната си политика", отбеляза Тагарев.

Министърът на отбраната коментира и разкритата нова шпионска афера в полза на Москва - този път с участието на служител от ГДБОП.

"Нито армията ни, нито системата ни за сигурност са изолирани в нашето общество. През последните години то е подложено на доста масирана информационна обработка. И на тази обработка, за съжаление, може би понякога се поддават и служители от системата за сигурност", коментира Тагарев.

Той отбеляза, че периодично за всеки един служител в системата се провеждат проучвания.

За пътуването на българската делегация в САЩ Тагарев каза, че е бил в първоначалния списък и е трябвало да проведе срещи в Пентагона, но е взето решение да не пътува и затова разговорите му ще се проведат дистанционно.

"Имам уговорена среща на много високо ниво в Пентагона, която ще проведа онлайн", допълни той. Но отказа да сподели с кого точно ще разговаря. "За нас е изключително важно да поддържаме енергично и перманентно отношение със САЩ, имаме да решаваме много важни въпроси", заяви Тодор Тагарев. Като пример той посочи разполагането на системите за противоракетна отбрана.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев: Няколко държави вече обявиха, че трябва да се готвим за война | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!