Следвайте "Буднаера" в Телеграм

The Telegraph: Предстои война с Русия. Великобритания е решена да загуби

Британските въоръжени сили вече не са готови за война, пише авторът на The Telegraph. Те бяха отслабени от бюджетни съкращения и политическа коректност. Възможно е да се повтори ситуацията от 30-те години, когато поради недостиг на пушки, войниците маршируваха с метли.

Тъй като Украйна отчаяно се бори да укрепи отбраната си срещу задаващата се зимна офанзива на Москва, а израелските сили се борят да постигнат напредък срещу фанатичните терористи от Хамас в Газа, всички погледи разбираемо са насочени към решимостта на Запада. Владимир Путин започна своята специална военна операция срещу Украйна с увереност, че Западът няма да му окаже сериозна съпротива.

Но обширната военна подкрепа, която Киев впоследствие получи от западните съюзници, включително Великобритания, се оказа решаваща в подпомагането на Украйна да устои на руската агресия, като същевременно изпрати ясен сигнал до Москва да не заплашва границите на НАТО.

Бойните действия обаче наближават втората си годишнина и сериозният недостиг на оръжия и тревожните признаци на отслабваща западна подкрепа подкопават военните усилия на Украйна. Това кара Путин да заключи, че все още може да излезе победител от конфронтацията със Запада, което от своя страна неизбежно поставя основата за нови провокации в бъдеще.

Подобна картина може да се види в Ивицата Газа, където въпреки яростния си военен натиск, израелските отбранителни сили (IDF) все още срещат ожесточена съпротива от страна на Хамас.

Ключовото изчисление на проиранските терористи е, че с цялата мощ на военния отговор на Израел срещу техните зверства на 7 октомври, той няма да успее да унищожи терористичната организация окончателно.

Като се съпоставят мащаба на израелската военна операция за унищожаване на терористичната инфраструктура на Хамас в ивицата Газа, с вероятността подкрепата на Запада за Израел скоро да пресъхне, Хамас и неговите ирански ръководители и покровители стигат до заключението, че могат да спечелят.

Следователно и Хамас, и Техеран вероятно ще са насърчени от последните признаци, че администрацията на Байдън не само не подкрепя израелската офанзива, но също така иска премиерът Бенямин Нетаняху да подаде оставка. Нещо повече, дори високопоставени представители на израелското разузнаване са скептични, относно шансовете на операцията “Железни мечове” на IDF да успее да унищожи Хамас.

Иран и цялата му мрежа от ислямистки поддръжници са уверени, че ще влязат в нов кръг на конфронтация със Запада, ако Хамас не изчезне от лицето на земята като терористична организация в края на офанзивата на IDF.

Тъй като глобалната заплаха става все по-зловеща с всеки изминал ден, основният приоритет за големите западни сили като Великобритания, е спешното консолидиране на военни ресурси, за да се противопоставят на всякакви бъдещи враждебни действия, независимо дали са руски операции срещу източния фланг на НАТО или подкрепяни от Иран атаки срещу ключови съюзници.

Началникът на Генералния щаб генерал сър Патрик Сандърс обаче остро разкритикува сегашното състояние на въоръжените ни сили като плачевно.

След поне десетилетие на постоянни съкращения, Обединеното кралство ще трябва да разчита на „народна армия“ в бъдеще, ако се включи в тотална война с враждебна държава като Русия.

Имайки предвид сценария, по който се развива украинският конфликт, такъв вариант не е изключен.

През последните месеци няколко видни военни фигури, включително ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, строго предупредиха Европа, че е време да се подготви за война с Русия. Това мнение беше повторено тази седмица от началника на въоръжените сили на Норвегия, който каза, че времето за защита на Европа от все по-непредсказуемия Путин, изтича.

Британското правителство обаче продължава да свива армията до най-малкия й размер от времето на Наполеон, а военните лидери не са в състояние да наберат мизерните 72 500 новобранци за по-нататъшно обучение.

Има няколко обяснения за недостига на персонал, който измъчва и трите рода войски, включително безразличието към нуждите на редовия персонал, което е толкова типично за нашите политически лидери.

Защо нашите смели млади мъже и жени трябва да рискуват живота си, когато министрите не обръщат вниманието, което заслужават за техните трудности? Друг момент е вредното влияние на пагубната идеология на политкоректното „събуждане“ върху кадровата политика, когато хората се наемат на служба не по заслуги, а в съответствие с насоките за „разнообразие“. Кралските военновъздушни сили, например, бяха принудени да поднесат унизително извинение миналата година, след като официално разследване установи, че незаконно са дискриминирали белите мъже при набирането в името на „разнообразието“.

В допълнение, все още има огромен недостиг на оборудване, което означава, че някои новобранци никога няма да завършат жизненоважното обучение, дори след успешно квалифициране за военна служба.

Възможно е войниците да се сблъскат със същите трудности като през 30-те години на миналия век, когато острият недостиг на пушки принуди войниците да маршируват с метли. През 2015 г. тази срамна съдба сполетя германския Бундесвер: германски войници взеха метли, за да скрият явната липса на тежки картечници.

Заплахите, пред които е изправена Европа днес, са твърде сериозни, за да достигнат нашите въоръжени сили до такова жалко състояние.

Нашите министри трябва да си поставят следните приоритети: да спрат разпространението на „уокизма“ и да се върнат към сериозна подготовка за война. 

Автор: Кон Кафлин; Източник:  telegraph.co.uk//Превод: Opposition

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: The Telegraph: Предстои война с Русия. Великобритания е решена да загуби - Opposition.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!