Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев: Путин е опасен. Трябва да се готвим за война! БТР-ите ще бъдат транспортирани най-вероятно по


„Президентът Путин има политика, която води до милитаризирането на Черно море. От две години то е арена на интензивни военни действия“, това анализира Тодор Тагарев пред БТВ.

The Telegraph: Предстои война с Русия. Великобритания е решена да загуби

„Оценката, че рисковете за сигурността на Европа нарастват, се споделя все по-широко, и то вече на вече на военните рискове. Няколко министри на отбраната, няколко висши военни ръководители и правителствени ръководители, вече излязоха с тезата, че трябва да се готвим за война“, заяви Тодор Тагарев.

Правосъдният министър: Променяме Наказателния кодекс на България, за да образуваме дело срещу Путин

Тагарев все още нямал покана да остане в Сглобката след ротацията. Ако получи такава, щял да си постави своето условие да остане.

За БТР-ите

"БТР-ите ще бъдат транспортирани най-вероятно по ЖП до Украйна. Не всичко зависи от нас, но ние вършим доста работа. Те се намират на различни локации в страната и трябва да бъдат подготвени", коментира Тагарев.

Според него това са машини, които стоят повече от 30 години и никой не проявява интерес към тях затова е нормално те да бъдат предоставени на Украйна, защото ще им бъдат от помощ.

"Това решение се прие много остро от страна на опозицията в парламента. Нека някой да отговори на въпроса, защо толкова дълго време не са използвани? По време на дискусиите в Народното събрание се чуха много екстравагантни идеи", допълни министърът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев: Путин е опасен. Трябва да се готвим за война! - Би Нюз - Топ новини от България

Тодор Тагарев: Нямам покана да остана министър след ротацията, трябва да се готвим за война

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!