Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европа се самоуби, а Германия е в постоянна стагнация

Свидетели сме на най-безхаберното лидерство на Стария континент поне от столетие, твърди икономическият анализатор Кузман Илиев

В Германия обсъждат НАТО без САЩ и десетилетия конфронтация с Русия

Европа е големият губещ от напрежението в Близкия Изток и Украйна. За това предупреди пред  БНР икономическият анализатор Кузман Илиев.

Британска депутатка: Мъртвите хора трябва да могат да променят пола си

Според него ние сме свидетели на най-безхаберното лидерство на Европа поне от столетие. Това е така, защото начело на Стария континент са хора, които са марионетки на САЩ. "САЩ нямат приятели, те имат интереси", предупреди икономическият анализатор.

Американците не искат да унищожат Европа икономически, а по-скоро да я владеят.

Всеки трети депутат на Украйна си е купил кола или недвижим имот през първата година на войната

От друга страна европейците сами се унищожават, като измислят някаква зелена сделка, която представлява сблъсък с реалността и с икономическата логика. И днес моторът на ЕС - Германия е в постоянна стагнация, обобщи Кузман Илиев.

Той припомни, че България не осъзнава, че винаги е била ключът към Азия и към Средиземноморието.

Проучване, финансирано от ЕС, обяви и домашно произведените храни за заплаха за климата

Кузман Илиев заяви, че разполага с информация, че при посещенията си през годините в САЩ българските политици са заявявали готовност да заложат националния интерес.

По тази причина сърбите са много по-уважавани от българите.

ЕП официално е започнал една дълга писта за намаляване с десетина процента на обработваемата земя, за да се запази биоразнообразието. Голямата идея е обаче да бъдат унищожени малките ферми и производители. Случва се по скрит начин - правят се едни екокритерии, на които трудно отговарят малките ферми.

"Това са невралгични точки, които задушават европейската икономика. А ние сме най-бедните в Европа и при нас ударите винаги се усещат по-тежко", обобщи Кузман Илиев.

Според него ЕС се държи крайно безотговорно,

като бута Европа в един много тежък военен конфликт – този в Украйна. Ние имаме пряк интерес тази война да спре час по-скоро. Трябва да сме медиаторът, който да се опитва да срещне позициите на Украйна и на Русия, призова Илиев.

Той посочи, че това е причината махалото от крайното ляво либерално пространство да се засили някъде към по-консервативното. Дано не се изпадне в някакви крайности, посочи анализаторът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Европа се самоуби, а Германия е в постоянна стагнация - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!