Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Британска депутатка: Мъртвите хора трябва да могат да променят пола си

Депутатка от лейбъристката партия призова за промяна на закона, така че транссексуалните хора да могат да променят пола си посмъртно в официалните документи. В писмен въпрос до парламента миналия месец Шарлот Никълс, представител на депутатите от Уорингтън Норт, попита дали Законът за признаване на пола (GRA) от 2004 г. може да бъде променен, "за да позволи на транссексуалните хора, които са починали, да бъдат законно запомнени с пола, с който са живели".

В отговор Стюарт Андрю, министърът по въпросите на равенството, заяви, че правителството не планира по-нататъшно изменение на закона.

The Telegraph: С Европа е свършено

Той заяви: "Когато преди смъртта си лицето е използвало новия си пол в дадена организация и това е било вписано в личното му досие, тогава очакваме, че организацията ще се ангажира с членовете на семейството му, използвайки новия пол."

Министър Андрю добави, че "тези организации могат да включват и Националната здравна служба".

Проучване, финансирано от ЕС, обяви и домашно произведените храни за заплаха за климата

Отговорът му подхрани опасенията за "нормализиране на самоидентификацията в Националната здравна каса".

Миналата година почти 14 000 участници в кампанията поискаха от правителството да измени Законът за признаването на пола, за да се даде възможност за посмъртно и ускорено отпускане на помощи. Въпреки че искането беше отхвърлено, по-рано тази година един съдебен лекар записа пола на 17-годишен транссексуален тийнейджър като "мъжки" в първия подобен случай.

Макс Съмър, по рождение жена, се самоуби на 13 май 2022 г., докато бе под грижите на Службата за детско и юношеско психично здраве на Здравната каса. Следователят по случая обвини службата затова, че е допринесла за смъртта на Макс.

Очевиден абсурд

По повод последните събития сър Лиъм Фокс,  депутат от Северен Съмърсет, който преди това е работил като лекар, заяви: "Това е очевиден абсурд, неточна фактология и статистическо изкривяване. Не бива да насърчаваме идеята, че хората могат просто да изберат да променят биологичния си статус, нито пък да преиначаваме истината, за да се приспособим към една все по-крайна и опасна идеология."

Луси Марш, говорител на Тръста за семейно образование, заяви: "Изключително притеснително е, че лейбъристите изглежда настояват за въвеждане на самоличност по пол през задната врата. Ако на съдебните лекари се позволи да лъжат публично за пола на починалите деца, това със сигурност ще бъде хлъзгав път към нормализиране на самоопределянето в Националната здравна каса. Ако това бъде разрешено от закона, какво ще попречи смъртните случаи да бъдат записвани като "небинарни" или бебетата да бъдат регистрирани от противоположния пол? Правителството трябва да се пребори с това и да гарантира, че НЗК се основава на реалността, а не на фантазията."

Г-жа Никълс заяви пред The Telegraph: "Въпросът ми е свързан с неотдавнашна петиция, подкрепена от много мои избиратели, относно изменението на Закона за признаване на пола.

"В основата на петицията е убийството на моята избирателка Бриана Гей, чийто живот беше брутално прекъснат, преди тя да е достатъчно възрастна, за да получи официално правно признание за това коя е и как ще бъде запомнена от семейството, приятелите и нашата общност.

"Тогава правителството заяви, че не смята, че са необходими реформи, но това е нещо, което моите избиратели продължават да повдигат пред мен и съответно ще продължа да повдигам пред правителството, за да може това да бъде опция, достъпна за опечалените семейства, ако те я желаят." 

Източник: The Telegraph

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Британска депутатка: Мъртвите хора трябва да могат да променят пола си | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!