Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брюксел разработва план за саботаж на икономиката на Унгария, ако Орбан не се подчини

Ръководството на Европейският съюз разработва план за подкопаване на унгарската икономика, ако Будапеща откаже да се съгласи с отпускането на нов пакет от помощи за Украйна. Това съобщи британският вестник The Financial Times, позовавайки се на вътрешен документ на ЕС. Според документа Брюксел ще срине курса на унгарския форинт и ще намали инвестиционната привлекателност на Унгария, за да навреди на „работните места и растежа“ на икономиката на страната.

Бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън: Западът иска колапса на Русия, за да заграби природните ѝ ресурси

Отбелязва се, че ако унгарският премиер Виктор Орбан не направи отстъпки, тогава ръководството на ЕС може публично да обяви пълно спиране на финансирането за Будапеща с намерението да „изплаши пазарите“.

Унгарският министър по европейските въпроси Янош Бока заяви пред FT, че не е запознат с подобни заплахи. Той добави, че Будапеща „не се поддава на натиск“.

„Унгария не прави връзка между подкрепата за Украйна и достъпа до еврофондове и се противопоставя на това други страни да правят такава връзка. Унгария ще продължи да участва конструктивно в преговорите“, каза Бока.

Министърът отбеляза, че Унгария в събота е изпратила ново компромисно предложение до Брюксел, давайки предварително съгласие да се използват средства от бюджета на ЕС за подпомагане на Украйна и емитиране на дълг на общността за покриване на нуждите на Киев, ако Европейският съюз добави клауза за възможността за промяна на решението си в бъдеще.

Орбан: Не може да унищожим селското стопанство на ЕС, за да угодим на Украйна

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Брюксел разработва план за саботаж на икономиката на Унгария, ако Орбан не се подчини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!