Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румъния призова Западът да нанесе стратегическо поражение на Русия

В речта си на Световния икономически форум в Давос външният министър на Румъния Луминита Одобеску в  подчерта, че Западните съюзници трябва да помогнат за нанасянето на стратегическо поражение на Русия в Украйна в името на собствената си сигурност. Тезите на нейната реч са изнесени от Digi24.

NBC: Русия ще победи Украйна до няколко седмици без нова помощ от САЩ

Зам.-шефът на "Билд": Украинските сили са в патова ситуация. Рядко съм виждал толкова мрачна картина

Шефът на военния комитет на НАТО: Готвим се за война с Русия

И Швеция върна казармата

Военната и финансова подкрепа за Украйна от Западните съюзници трябва да продължи „колкото е необходимо“, тъй като въпросът не е само за бъдещето на Украйна, но и за сигурността на цяла Европа, отбелязва румънският външен министър.

„Сега водим пълномащабна война срещу нашия съсед“,  подчертава Одобеску, като пояснява, че Русия се  е върнала към ревизионистката политика в международните отношения. Според нея Русия яростно оспорва международния правен ред, установен след Втората световна война, и се ръководи от остарели концепции за „сфери на влияние“. 

„Русия трябва да претърпи стратегическо поражение в Украйна. Ако това не стане, тя може да не спре до границите на Украйна. За тях (Русия) тази война е идеологически и политически мотивирана“, отбелязва Одобеску.

Източник: Фокус

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Румъния призова Западът да нанесе стратегическо поражение на Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!