Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Берлин бие тревога: До 5-8 години може да избухне война на НАТО с Русия

Борис Писториус заяви, че иска да "събуди обществото", а армията да се подготви за такъв сценарий

Байдън: Американските войски ще бъдат разположени в Украйна, ако Конгресът не одобри нова помощ

"Чуваме заплахи от Кремъл почти всеки ден, напоследък отново срещу нашите приятели в балтийските страни. Затова трябва да вземем предвид, че един ден Русия може дори да нападне страна от НАТО", заяви военният министър

American Thinker: Западът излъга Русия и предизвика войната в Украйна

Тагарев: Не се снишаваме, готвим се за сценарий с голям конфликт на Русия срещу НАТО

Германски експерти смятат, че е възможен въоръжен сблъсък между Русия и НАТО. Този сценарий може да се развие след пет до осем години. Това заяви германският министър на отбраната Борис Писториус в интервю пред Der Tagesspiegel, предава "Фокус".

На Острова остават без "фиш енд чипс"? Русия забрани на Великобритания да лови риба в Баренцово море

Както отбеляза Писториус, той все още не смята за вероятна атака от страна на Руската федерация (срещу НАТО). В същото време е склонен да се довери на изявленията на експертите, че война вероятно може да избухне в следващите пет до осем години.

"Чуваме заплахи от Кремъл почти всеки ден, напоследък отново срещу нашите приятели в балтийските страни. Затова трябва да вземем предвид, че един ден Русия може дори да нападне страна от НАТО", заяви Писториус.

Ръководителят на министерството на отбраната също така отбеляза, че с изявлението си иска да "събуди обществото" и да призове германските въоръжени сили да бъдат подготвени за този сценарий.

По-рано ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви, че Алиансът се нуждае от трансформация и Западът трябва да се подготви за епоха, в която всичко може да се случи по всяко време, включително избухването на война.

Забележката му дойде на фона на закъсненията или ограниченията на военната помощ за Украйна от Съединените щати и Европейския съюз.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Берлин бие тревога: До 5-8 години може да избухне война на НАТО с Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!