Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Строим база на НАТО у нас за 6 млрд. евро


Многонационалната бойна група на НАТО в България, снимка: Twitter/@BulgariaMod

Инфраструктура на обща стойност 6 млрд. евро, която ще обслужва отбранителните планове на НАТО, ще бъде изградена в България. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев.

Германци продадоха чисто нов завод в Русе, вместо да стартират производство

Инфраструктурата ще включва пътища, железопътни линии, тръбопроводи, складове и други. Засега не е ясно каква част от инвестицията ще е покрита от България и каква – от фондове на ЕС и НАТО. Прогнозната стойност на разходите, които ще бъдат направени, е 6 млрд. евро.

“Десетки или стотици пъти е дискутирано разполагането на многонационална бойна група на нашата територия. В САЩ говорихме за това как да осигурим по най-добрия начин необходимата инфраструктура като страна домакин и как Съединените щати могат да помогнат ние да се възползваме от наличните международни фондове за съфинансиране за изграждането”, каза Тагарев.

Тагарев в САЩ: Учебниците да се изчистят от факти, които пораждат признателност към Русия – Димитър Стоянов: Народ, който не познава миналото си, няма бъдеще!

Плановете са България да надгради батальонната група на НАТО, разположена у нас, до бригада. “Има планове всички бойни групи, които са от страните от източния фланг на НАТО, да нараснат до бригадни бойни групи – тоест до около 5000 души. Това ще се случи тогава, когато е необходимо, към момента нямаме ясен график”, каза Тагарев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Строим база на НАТО у нас за 6 млрд. евро

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!