Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев в САЩ: Учебниците по история трябва да се изчистят от факти, пораждащи признателност към Русия

Военният министър Тодор Тагарев, който е на 5-дневно посещение в САЩ, поиска учебната програма по история да се изчисти от „факти, които могат да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало“. Тагарев направи изказването си пред Аталнтическия съвет – американски мозъчен тръст, финансиран от НАТО, „Отворено общество“ на Сорос, британското външно министерство, фондацията „Рокфелер“ и др.

МЪЛНИЯ! Чакащият смяната си Тагарев договорил в Пентагона и САЩ идването на американски войски в България!

Денков подкрепи Тагарев: Да, обсъждано е групата чужди войски у нас да бъде увеличена

Калина Андролова: Ние сме безпомощна територия, управлявана от абсолютни простаци, илитерати, бандити…

Чума, антракс, едра шарка и Ебола: смъртоносни патогени са „изтекли“ от американски лаборатории - Бистришката Ванга: Иде вирус, по-страшен от COVID-19!

Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи „трябва да се проследяват“, за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда. А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало, каза Тагарев.

Военният министър представи пред Атлантическия съвет мерките, които трябва да бъдат предприети в България, за да се „противодейства на руската пропаганда“:

„Първо, трябва да можем да представим на българския народ историята в нейния реален смисъл. Защото поколение след поколение се говори, че Русия е наш приятел и освободител и ние трябва да сме й вътрешно благодарни за стореното, макар в историята често да сме били на противоположните страни при различни конфликти. Русия също така често е преследвала собствените си интереси в ущърб на интересите на българския народ. Така че едното нещо е историята и образованието”.

Втората мярка според Тагарев е: „да сме в състояние да идентифицираме дезинформационни и пропагандни кампании и да намираме най-добрите възможни начини за противодействие на тези кампании. В този смисъл  трябва да можем да проследяваме пропагандните кампании за дезинформация не само в традиционните медии, но и в социалните мрежи, които въздействат ден след ден върху различни групи от населението. И да намираме най-подходящите интерпретации за противодействие на тази дезинформация“.

ИЗТОЧНИК:Къдрънка Къдринова, СБЖ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев в САЩ: Учебниците по история трябва да се изчистят от факти, пораждащи признателност към Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!