Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ядрена тревога: САЩ с още 32 военни бази в Европа до границите на Русия

Швеция трябва да се присъедини към НАТО през юли. Междувременно САЩ вече подписаха споразумение с Швеция през декември, което им дава неограничен достъп до 17 шведски военни бази. Тук САЩ могат да разположат свои военни части и оръжия.

Ядрените оръжия не се споменават в споразумението, но Съединените щати ще имат изключителен контрол върху предварително позиционираните оръжия, следователно има възможност за разполагане на ядрени оръжия и в Швеция, коментира Манлио Динучи от Центъра за изследване на глобализацията за Global Research.

Ирак гони американските войски заради нарушаване на суверенитета на страната

САЩ подписаха подобно споразумение и с Финландия през декември, която се присъедини към НАТО през април миналата година. Финландия предоставя на САЩ неограничен достъп до 15 военни бази, включително позициониране на оръжия и влизане на американски самолети, кораби и военни превозни средства. Тъй като САЩ имат изключителен контрол над тези сили, те могат да разположат както ядрени оръжия, така и носители на такива във финландските бази. Пет от 15-те бази се намират в Лапландия на руската граница.

Проф. Миършаймър: САЩ са виновни за войната в Украйна. Тя е обречена да загуби!

В същото време САЩ разполагат новите ядрени бомби B61-12 в Европа. Те са разположени в Италия, Германия, Белгия, Холандия и Турция, за да заменят ядрените бомби B61. B61-12 също могат да бъдат тайно разположени в Полша и други европейски страни. Докато тече разполагането им, Пентагонът обяви решението си да разработи допълнителен вариант на бомбата, наречен B61-13. Той ще има мощност от 360 килотона, много по-висока от максималната мощност на B61-12 от 50 килотона.

Скот Ритър: Одеса, Харков, Николаев и Днепропетровск ще бъдат руски. Войната свършва през месец…

Пентагонът съобщи, че „B61-13 ще предостави на президента на САЩ допълнителни опции срещу по-устойчиви военни цели и цели над големи площи“. С други думи, САЩ разполагат ядрени бомби в Европа, очевидно насочени към Русия, способни да унищожат бункери на командни центрове и големи райони от стратегическо значение.

САЩ са разположили 150 ядрени бойни глави в Европа

Отговорът на Русия не закъсня: тя завърши разполагането в Беларус на тактически ядрени оръжия, способни да ударят ядрените бази на САЩ и НАТО в Европа. В същото време рискът от ядрена война нараства в Близкия Изток, където Израел – единствената ядрена сила в региона – се готви, с поддръжката на САЩ, да атакува Иран и ливанската „Хизбула“, които подкрепят палестинците в Газа.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ядрена тревога: САЩ с още 32 военни бази в Европа до границите на Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!