Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов метна 100 милиона на кмета от джипката и обяви! Сглобката е най-успешният кабинет! Габриел ще е премиер!

„След няколко месеца хората ще видят продукта от тази некоалиция, която макар и трудно, смятам за успешна. По-успешна от всички служебни правителства и други конфигурации, които биха могли да се подреждат“.

ПП платили на лобистите на Кремъл в САЩ, за да вкарат Бойко Борисов и Портних в списъка Магнитски още през март

Това обяви на Богоявление лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в сливенското село Медвен. Редом до него е кметът на Котел, който е съпруг на бившия земеделски министър и влиятелна фигура в ГЕРБ като депутат Десислава Танева.

По отношение на предстоящата през март ротация Борисов коментира, че това чисто технологичен въпрос. „Това е такава дреболия, толкова технически въпрос, че не знам кое ви вълнува в нея“, каза още той. А по отношение на състава на кабинета заяви, че докато всичко не е договорено, да не се правят изказвания, които впоследствие да се опровергават. Пред журналистите той защити от исканата оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от квотата на ДПС и ГЕРБ заради случая с починалия след гонка с полицията в Стара Загора.

„Ясно казах – вътрешният министър свърши огромна работа по приемането ни в Шенген. С премиера Денков и Мария Габриел, Кирил Петков, ДПС с лидера на либералите Кючюк свършихме огромна работа. За нито един министър не бих казал каквото и да е било след като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно и непредубедено ще направим анализ. Има министри, които работят добре, други – по-малко добре“, каза още лидера на ГЕРБ. После извади случая с заловените заради рушвет баща и син Иван Иванови в Министерството на спорта. Борисов винаги атакува машата на Киро Петков министър на спорта Митко Илиев, когато нападнат неговата маша в МВР.

„Представяте ли си в министерство на спорта да заловят с десетки хиляди лева рушвети и никой да не попита за отговорност за спортния министър. Но аз казвам не – след детайлен анализ ще излезем всички и ще кажем какъв ще е кабинета“, обясни Борисов.

Той разясни как ще стане прословутата Ротация. Мария Габриел щяла отиде с одобрен от парламентарните групи кабинет, за да може като се върне да започне процеса на избирането на този кабинет.
Борисов не уточни кои ще са парламентарните групи и дали Пеевски и ДПС ще казват тежката си дума за министрите и дали ще имат тяхна квота – тайна или по-явна, както е в случая със Стоянов и Йоловски в този кабинет.

Днес стана ясно от нашата медия, че ПП въобще не смятат да дават без бой мандата си и Денков и лобират в САЩ Бойко Борисов най-после да бъде санкциониран по Магнитски, за да спре да им досажда с претенциите си и да го превърнат в трупен донор за своето управление. Циркът предстои следващите двя месеца.
„Не може да се сърдим на австрийските колеги, че искат да се стегнем и да пазим границите. Напъните на опозицията как ще ни напълнят с бежанци е абсолютно несериозно“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Заедно с кметовете на Сливен и Котел Борисов съобщи, че около 100 млн. лв. от държавния бюджет са предвидени за област Сливен.

Пари при пари отиват, както е казал мъдрия български народ.

„Регионалното министерство работи много активно и се надявам до 10 дни да приемат правилника, по който общините, подавайки проектите си, ще бъдат финансирани“, заяви той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов метна 100 милиона на кмета от джипката и обяви! Сглобката е най-успешният кабинет! Габриел ще е премиер! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!