Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителството иска спешни промени в закона за бежанците заради Шенген


Мигранти в Унгария, снимка: Gémes Sándor/SzomSzed/Wikimedia

Правителството предлага спешно да бъде променен Законът за бежанците заради частичното ни влизане в Шенген през месец март. Въпреки че управляващите отричат да са поемали допълнителни ангажименти за прием на бежанци у нас, както поиска Австрия, действията им говорят обратното.

Според Протокола към решението на Съвета на Европа за влизането ни в Шенгенското пространство по въздух и вода, но не и по суша, страната ни ще приеме неограничен брой бежанци, съобщи вчера Корнелия Нинова. Днес тя изнесе нова информация – за подготвяните спешни промени в Закона за бежанците:

  1. Ако правителството не е поело ангажимент да приемаме обратно бежанци (както те твърдят), защо спешно предлагат промени в закона за убежището и бежанците. Според тях семействата с деца ще получат семейни помощи и безплатно образование. Бежанците ще бъдат включени в програмата за интеграция на общините и др.
  2. А питахте ли кметовете? Обзалагам се, че ще бъдат против.
  3. Колко ще ни струва и с кои пари ще издържате тези бежанци. В бюджетите, които току-що приехте няма такива – нито в държавния, нито в общинските.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Правителството иска спешни промени в закона за бежанците заради Шенген

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!