Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗНЕНАДА-А! ГЕРБ няма да връща мандата и ще прави правителство след Ротацията!

Първо BNEWS позна, а 24 часа потвърди, че след Ротацията ГЕРБ ще пробва да направи свой кабинет с подкрепата на ДПС и Делян Пеевски, както и Асен Василев, който вече държи изцяло ядрото на „Продължаваме Промяната“.

Кирил Петков ще бъде поставен пред свършен факт и притиснат да се спасява в Брюксел като евродепутат, докато все още ПП има малко останали избиратели.

Единственият проблем са заложените мини пред властта от кабинета на Денков зарафи лакомията за европарите по ПВУ. Предстои затварянето през юни на ТЕЦ Марица изток, въглищната мина към него и американския ТЕЦ на „Контур Глобал“ в района на Старозагорско, което ще остави десетки хиляди работници и семействата им без препитание, а енергетиката ще изпадне в колапс.
Решението на Бойко Борисов е да остави Денков и министрите му да си сърбат попарата, ако ГЕРБ не получи цялата власт с него като премиер или с Мария Габриел.
Пред тесния си кръг Бойко Борисов е казал, че ако първият мандат на ГЕРБ през март няма да бъде изпълнен, нямало смисъл и от ротация. Габриел като премиер също върши работа на Борисов, за да не вади той горещите въглени от огъня в Енергетиката. Иначе мандатът от девет месеца от март до декември изглежда лесен, защото поне няма сметки за ток и парно. Бюджетът на Василев, обаче, е много зле скалъпен и ще катастрофира още по средата на годината, затова ще го вдигнат до вицепремиер, за да си бере сам гайлето.

Всичко зависи от факта, дали третия пакет сакнции по „Магнитски“ ще се стовари преди март или от САЩ ще изчакат изборите си и ще действат догодина. Този пакет е по-разширен и многообразен откъм санкционни инструменти. В него са включени 20 имена, сред които и такива на кметове.

ИЗВЪНРЕДНО от BNEWS! Нова порция санкции по „Магнитски“ от САЩ се стоварва около ротацията в Сглобката!

Прави впечатление, че вече от половин година Борисов оглавява външната комисия на парламента и групата за Приятелство със САЩ, а все още няма покана за посещение на Капитолия, нито да му гостували американски сенатори и конгресмени. Може до март и товя да стане, иначе ще бъде тревожно за репутацията му отвъд океана.

Правителството след ротацията на премиерите Николай Денков и Мария Габриел ще е с мандата на ГЕРБ, пишат и от сайта на Венелина Гочева.

Между настоящите мандатоносители ПП-ДБ и партията на Бойко Борисов няма договорка след ротацията кабинетът „Габриел“ да е отново с мандата на втората сила, разкриха запознати.

Очаква се на 6 март се гласува оставката на правителството на Денков, след което процедурата ще се завърти отново по правилата, разписани в конституцията.

Рулетката се завърта в рамките на този парламент, а президентът, след консултации с политическите сили, връчва първия мандат на излъчен от най-голямата група кандидат за премиер. От това с каква скорост ще се движи процедурата зависи и кога новият кабинет ще положи клетва в НС.

ГЕРБ вече дадоха заявка, че ще се правят смени на министри, а Лена Бориславова ги подкрепи, защото също имали хора за назначаване с Киро Петков, ако не ги изхвърлят от Сглобката, която кръстиха.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗНЕНАДА-А! ГЕРБ няма да връща мандата и ще прави правителство след Ротацията! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!