Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО от BNEWS! Нова порция санкции по „Магнитски“ от САЩ се стоварва около ротацията в Сглобката!

BNEWS

Администрацията от Държавния департамент на САЩ и финансовото министерство във Вашингтон е предложило рекордно дълъг списък от 20 български имена на президента Джо Байдън, които подлежат на санкция на техните финансови активи на територията на САЩ.

В списъка са основно действащи политици от българския парламент и извън него, бивши министри, магистрати, бивши и настоящи кметове, знакови олигарси и укриващи се на територията на трети страни.
Има имена от целия политически спектър, но определени партии са „с предимство“. Голяма част са обвързани политико – икономически с повече от една партия.
За първи път прави впечатление вклчючването на кметове от големи и по-средни градове. Кметове са обект на антикорупционни санкции в Северна Македония и други балкански държави.

Мотивите за санкциите са политическа корупция в грандиозни размери, нарушаване на санкциите срещу Русия, трафик на наркотици, оръжия и стоки с двойна употреба, погазване на човешките права и системно ограничаване на свободата на словото и правото на справедлив съдебен процес.

Списъкът подлежи на одобрение от администрацията на президента Джо Байдън. Това трябва да стане в следващите 90 дни.

Ако не се случи в този срок, ще остане за попдис от следващия избран президент. Такава е традицията и етиката на висшата администрация и политическата власт във Вашинггон.

Досега имаше две вълни санкционирани български граждани по Магнитски – през 2021 и 2022 година, които съвпаднаха с мандата на посланик Херо Мустафа. Тя вся шок и ужас сред българския политико – икономически елит.

2,2 милиона долара за избелване на имиджа в Сената и Конгреса във Вашингтон от собствениците на кораба с половин тон кокаин ДОКУМЕНТИ

Източници на европейски медии – партньори на BNEWS, твърдят, че темата с налагането на нови ще бъде обсъждана в тесен кръг между Байдън и ключови експерти по Източна Европа и Русия от Капитолия веднага след Нова година. Разговорите и стратегическите анализи ще бъдат в светлината на това, дали икономическите интереси на българския елит съвпадат с декларираната от него евроатлантическа лоялност. Пробойните се виждат с просто око и отвъд Атлантика.

Същите източници коментираха като „нямаши нищо общо с действителността“ и „несъстоятелни“ приказките на скъпоплатени лобисти, които са обещавали вадене от списъците на своите клиенти, попаднали под санкции.

Възможно е списъка да бъде публикуван на части – на два или три етапа тематично. Корупция и системно нарушаване на човешки права, наркотрафик и системен бойкот на санкциите срещу режима на Путин.

Решението за това е чисто политическо и се взима еднолично от президента на САЩ и неговия министър на финансите.

Държавният департамент е използвал и показания и доклади на български граждани и активисти, които са били замесени или са били обект на посегателство от корупционните схеми в съдебната система.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО в BNEWS! Нова порция санкции по "Магнитски" от САЩ се стоварва около ротацията в Сглобката! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!