Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новата "Искра"

Владислав Наков

Новата "Искра"

През 1900г. Владимир Илич Ленин създава вестник "Искра", чиято задача е да бъде "колективен пропагандатор, колективен агитатор и колективен организатор" в революционната борба.

Гледайки, четейки и слушайки днешните прозападни медии в България човек може да види, че планът на Ленин се сбъдва. В нашия случай става въпрос за истинска водещо-репортерско-журналистическа "революционно-организационна" работа и колективна активност. Мисията, която е имала "Искра", е далеч надмината у нас.

Принудително давани лекарства на практикуващи Фалун Гонг в центъра за задържане в град Деян в провинция Съчуан (en)

“Работническо дело”, у нас, имаше за основна задача да предава директивите на партийното ръководство и го правеше. Днес нещата са се обърнали напълно.

Алън Дълес, 5-ят директор на ЦРУ: „ще поддържаме и издигаме (тези), които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма... – с една дума, всяка безнравственост...

Всяка нова "Искра" в България (ще я познаете по грантовете) е поела командна функция. Днешните прозападни медии дават указания на всички партийни лидери и на всички събеседници по телевизионните студиа. И то публично. Някои от тях биват викани пред камерите, където водещите са особено "строги и опасни" и ако някой каже нещо неправилно го ругаят или обиждат или го "принуждават" да се поправи публично. Дисциплинират го. Определят публично какво да говори и прави. А утре пак всички на изслушване и публично получаване на новите директиви. Истински ежедневни заповеди.

Сериозни хора, с биографии, с имена и фамилии, изглеждат тъжно и абсолютно нелепо.

Има, разбира си, и такива, които вече са се запознали подробно с директивите и чинно ги изпълняват. Тях строгата водеща гледа одобрително и дава за пример.

Чрез всяка нова софийска "Искра" пристигат и указанията от чужбина. Разбирай оттатък голяма вода.

А като започнахме с Ленин, да си спомним как и с какво той е стигнал до Русия през 1917 г. Пристигал по време на Октомврийската революция, от изгнание в Цюрих, през Германия, която е във война с Русия, със специален немски влак, превозващ десетки негови близки съратници. И всичко това под директивата и под пълния контрол на германските военно-разузнавателни служби.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!