Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шведски аналитик: Политиците продадоха страната ни на Америка


САЩ са най-опасната военна държава в света, много по-опасни от Русия, твърди Ларс Берн

Според него Вашингтон се стреми да завладее колкото се може повече от природните ресурси на света и затова американците са се насочили към контрола над Северния ледовит океан

Бившият офицер от Пентагона Ребека Кофлър: Байдън подписа смъртната присъда на Украйна

Медведев: Ако в Украйна се появи чужда военна база, Руската федерация ще я удари

САЩ най-опасната военна сила, тя е тази, която провокира повечето съвременни конфликти. Това казва анализаторът Ларс Берн в интервю за SwebbTV. Според него Вашингтон се стреми да завладее колкото се може повече от природните ресурси на света, включително в Арктика.

Шведските политици продадоха Швеция на Америка, "най-опасната военна сила в света", казва анализаторът Ларс Берн. Нито САЩ, нито НАТО ще направят Швеция по-безопасна - споразумението за военно сътрудничество е сключено единствено в интерес на западната олигархия.

В последния епизод на SwebbTV анализаторът Ларс Берн коментира новото военно споразумение между Швеция и САЩ.

Правителството твърди, че то ще укрепи сигурността не само на Швеция, но и на цяла Европа. Но всъщност всичко е точно обратното, казва Ларс Берн.

"Нашият министър на отбраната и нашето правителство предадоха Швеция на най-опасната военна сила в света", казва той. "Те са тези, които започват всички войни! И те са много по-опасни от руснаците."

"Кога нашите политици ще осъзнаят това? Съединените щати, като военна сила, не се интересуват от собствената си отбрана. Тяхната цел е да заграбят възможно най-много от природните ресурси на света. За това е всичко. Ето защо Съединените щати са се прицелили в руските минерални ресурси и контрола над Северния ледовит океан", казва Ларс Берн.

Репортаж от шведската телевизия SVT отбеляза, че споразумението ще даде на Съединените щати достъп до "важни стратегически обекти" в Балтийския и Арктическия регион.

Дори шведският министър на отбраната подчерта, че Арктика ще стане ключов регион след присъединяването на скандинавската държава към НАТО.

"Олигархията иска да сложи ръка върху възможно най-голяма част от природните ресурси на Арктика", казва Ларс Берн.

Но шведските политици обичат да "лудуват в глобалния пясъчник", поради което са толкова готови да отворят широко вратите за военната машина на САЩ. Те смятат, че това ги прави важни, коментира анализаторът.

"Нашите политици са като малки деца. Това е, което ги движи. Те обичат да си въобразяват, че играят важна роля в световната политика, но в действителност не им е позволено да правят нищо", заключава Ларс Берн. 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шведски аналитик: Политиците продадоха страната ни на Америка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!