Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Киев към Вашингтон: Пред очите ви Украйна ще бъде разкъсана, ако не ни помогнете

Съветник на Зеленски предупреди западната общност, че руска победа в Украйна би била унижение за САЩ

"Ню Йорк таймс": Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

Сегашните трудности на Украйна на фронта са причинени от бавния темп и недостатъчния обем на доставките на западно оръжие. Една руска победа би била национална катастрофа за украинците и унижение и позор за западните страни, в частност за САЩ. Това каза съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна - Михайло Подоляк в коментар за The Times.

„Когато трябва да получите определено количество от определено оръжие в рамките на един месец и това отнема осем месеца, тогава за тези осем месеца физически няма с какво да работите“, обясни той.

Според Подоляк западните демокрации все още не са успели да разберат напълно заплахата, която Русия представлява за международната сигурност. Той подчерта, че Путин е "почувствал вкуса на кръвта на демокрацията" не само в Украйна, но и в по-широк смисъл.

Съветник на Зеленски предупреди западната общност, че руска победа в Украйна би била унижение за САЩ и Запада като цяло. А за Украйна това ще бъде катастрофа. 

„Цялата страна ще бъде разкъсана пред очите им, ако не се вземе решение [за доставките на оръжие за Украйна] - и всички ще плачете и ще казвате: „Много съжалявам за украинците, които сега нямат своя държава, защото са били изклани в страната си. Да им организираме концерт." Това е нормален подход, ако ви харесва, нямаме нищо против. Много хуманно", саркастично каза Подоляк. 

Републиканската партия в САЩ блокира изпращането на нова военна помощ за Украйна, което ще има критичен ефект върху войната, която Русия започна непредизвикано. Според политици и военни анализатори Русия ще спечели войната, ако спре американската помощ към Киев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Киев към Вашингтон: Пред очите ви Украйна ще бъде разкъсана, ако не ни помогнете

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!