Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия мисли да връща задължителната казарма. Причините... сещайте се...

Икономиката на Германия е в криза, скоро ще се отрази на цяла Европа

Бундесверът е изправен пред недостиг не само на бойни самолети, фрегати или хеликоптери, но и на войници. Това поднови дебата дали Германия трябва да въведе отново задължителната военна служба, пише Deutsche Welle.

Най-голeмите находища на литий в Европа – в Донбас – са скритият мотив на Германия да въоръжава Украйна

Министърът на отбраната Борис Писториус дава пример с Швеция, където, както и в Германия, задължителната военна служба е премахната, но по-късно е въведена отново.

Според Бундесвера Германия е разполагала със 181 383 войници в края на октомври 2023 г. По време на Студената война през 70-те и 80-те години е имало почти половин милион военнослужещи.

„Времената обаче са се променили, Студената война е в миналото“, коментира притеснен германският министър Писториус. Бундесверът е далеч от целта до 2025 г. да има 203 000 военни, и то по време на войната в Украйна, което показва колко бързо могат да възникнат конфликти в Европа.

Писториус обмисля как да направи Бундесвера отново по-привлекателен и дали наборната повинност да бъде въведена отново. Наскоро в интервю за вестник Welt той заяви, че в момента разглежда различни модели. „Обмислям всички варианти. Имаше причини, поради които наборната служба беше спряна, но погледнато назад това беше грешка“, заяви Писториус.

Източник: Фокус

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германия мисли да връща задължителната казарма. Причините

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!