Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Волгин: Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с Митрофанова

Кенет Мертен: Късметлии сме да имаме България за свой съюзник и партньор

Областната управителка скри заповедта за незабавно спиране на демонтажа на Паметника на Съветската армия

Петър Волин

„Делян Пеевски възрази срещу участието на посланик Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с нея. Казаха ръководителите, че между двете неща нямало връзка. Вие как мислите?“ Това написа във Фейсбук журналистът Петър Волгин, след като вчера обяви, че в предаването му днес ще има интервю с руската посланичка.

Руското посолство също публикува във Фейсбук снимка на Елеонора Митрофанова в БНР със съобщение за интервю с нея, което ще бъде излъчено в събота.

От предаването „Политически Некоректно“ на БНР са изпратили и покана на посланичката на Украйна Олеся Илашчук. От украинското посолство публикуваха изявление до медиите, че отказват предложеното им от БНР право на отговор и че са сезирали всички институции в България, като дори са се обърнали към Народното събрание, защото според тях вземането на интервю от руски дипломат е „нарушение на етичните стандарти на журналистиката“.

Изявлението на ДПС и Делян Пеевски не закъсня. „Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии – БНР“, се казва в изявлението на Пеевски.

Според него СЕМ трябва да се самосезира и да не допусне излъчване на интервюто, защото това щяло да подкопае националния ни суверениет и защото руската посланичка е „представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Волгин: Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с Митрофанова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!