Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зеленски: Не можем да спечелим без помощта на Запада, но и не можем да загубим

Путин: Мир ще има, когато постигнем целите си в Украйна - неутрален статут, денацификация и демилитаризация

Не можем да спечелим без помощта на Запада, но и не можем да загубим. Ако Западът прекрати военната си помощ, то Украйна няма да има друг избор, освен да се бие – така, както е направила в началото на войната през февруари 2022 година. Това подчерта украинският президент Володимир Зеленски на съвместна пресконференция с норвежкия премиер Йонас Гар Стере в Осло, предава УНИАН.

Държавният глава припомни колко трудно е било на Украйна в началото на въоръжения конфликт с Русия в отговор на журналистически въпрос дали страната може да спечели войната без конкретна военна помощ от Европейския съюз и САЩ.

Русия предупреди Румъния да не предоставя на Украйна летищна инфраструктура за Ф-16

Русия в ООН: Колкото и оръжия да доставят САЩ на Украйна, всички ще бъдат унищожени и пленени

"Както знаете, през първите дни на пълномащабна война - от 24 февруари - бяхме наистина сами. И беше трудно, много трудно. Трагичен период за нас и нашия народ. И вие видяхте какво се случи. Бяхме почти окупирани. Но не избягахме. Не си тръгнахме и приехме тази битка“, припомни Зеленски.

"Когато питате, възможно ли е да спечелите без помощ, всъщност питате дали ще направим това, което направихме в началото. Искам да кажа, че е трудно, губим много хора. И ако не искате да загубите живота на вашите хора, деца... вие определено се нуждаете от истински мощен отбранителен щит. Започвайки със самолети и завършвайки с артилерия. Няма значение. Това, което казвам, е, че имаме нужда от всичко това“, добави президентът на Украйна.

"Ако светът и Европа се обединят около Украйна, това е важно за нас. Разбира се, не можем да спечелим без помощ, но не можем и да загубим, защото това е единственото нещо, което имаме - нашата държава“, обясни Зеленски.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зеленски: Не можем да спечелим без помощта на Запада, но и не можем да загубим - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!