Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дейвид Камерън призова САЩ да одобрят новия пакет помощи за Украйна: "Трябва да дадем тези пари на украинците. Трябва да ги подкрепим и да сме сигурни, че Путин е губещият, защото


Economist: Путин изглежда печели войната в Украйна - засега, западните санкции се провалиха

САЩ спират помощта за Киев, отказали на Зеленски да свали ген. Валерий Залужни

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да призове американските политици да одобрят нов пакет военна помощ за Украйна, предадоха Ройтерс и БТА.

Арестович: Трагедията на Украйна е, че заложихме на грешната страна, в лагера на губещите сме – Добре поне, че България е на правилната страна, не е ли!?

Американският президент Джо Байдън се обърна към Републиканската партия за нова военна помощ за Киев и предупреди, че победа за Русия над Украйна би поставила Москва в позиция да атакува съюзници от НАТО и да въвлече американски войски в конфликта.

Въпреки това Сенатът блокира вчера закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на над 60 милиарда долара, подкрепен от Демократическата партия. Републиканците казаха, че по този начин искат да изтъкнат важността на приемането на по-строга политика за контрол на границите на САЩ с Мексико, през която безпрепятствено влизат хиляди нелегални мигранти всеки ден. Консерваторите в Конгреса на САЩ обвързват въпроса с помощта за Украйна с този за затягане на мерките за борба с незаконната миграция на американо-мексиканската граница.

"Не се безпокоя за силата, за единството и за смелостта на украинския народ, безпокоя се, че няма да направим това, което трябва", каза Камерън. "Трябва да гарантираме, че им даваме оръжията, че им предоставяме икономическа, морална, дипломатическа и най-важното - военна подкрепа, която може да доведе до промяна", допълни той.

По повод на опасенията на САЩ, че Европа не прави достатъчно за Украйна Камерън заяви, че по отношение на икономиката и на военната помощ Европа прави двойно повече от САЩ.

"Гледам на това като на важен тест за поколението ни... ще осъзнаем ли, че европейската сигурност е и американска сигурност и ще бъдем ли единни по този въпрос?", каза външният министър на Обединеното кралство.

"Трябва да дадем тези пари на украинците. Трябва да ги подкрепим и да сме сигурни, че Путин е губещият, защото ако тези пари не се гласуват и отпуснат на Украйна, има само двама души, които ще се усмихнат: единият е Владимир Путин, а другият е Си Дзинпин в Пекин", заключи Камерън.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Дейвид Камерън призова САЩ да одобрят новия пакет помощи за Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!