Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Столтенберг: НАТО трябва да се готви за лоши новини, Украйна е в критична ситуация


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е „необходимо да се подготвим за лоши новини от Украйна“.

"Ягуар" на украинка заседна на Северния плаж в Бургас

„Трябва да сме подготвени и за лоши новини“,  каза той в отговор на въпрос на германската телевизия ARD дали се опасява, че ситуацията в Украйна ще се влоши в бъдеще. „Войните се развиват на етапи. Но ние трябва да подкрепяме Украйна както в добри, така и в лоши времена“, заяви Столтенберг. Увеличаването на производството на боеприпаси, според него, е от решаващо значение.

Между 404 и 410: Кметът на Киев Виталий Кличко: Днес въпросът е дали Украйна изобщо ще продължи да съществува

Зеленски предоставил на Сорос 400 кв. км украинска земя за съхранение на химически отпадъци

В същото време той призна, че страните от НАТО не са успели да отговорят на нарасналото търсене. Украйна е в „критична ситуация“, каза Столтенберг. Той обаче не отговори на въпроса как трябва да действа командването в Киев в такава ситуация. „Ще оставя тези трудни оперативни решения на украинците и военните лидери“, заяви генералният секретар на НАТО.

„Мисля, че един от проблемите, които трябва да решим, е фрагментацията на европейската отбранителна индустрия“, подчерта той и добави, че става въпрос за собствените интереси и работни места в индустрията. Като пример генералният секретар на НАТО посочи производството на боеприпаси, което в момента получава специално внимание поради голямата нужда на Украйна. Според него е важно да не се допуска повишеното търсене да доведе само до повишаване на цените.

В коментар за ситуацията на фронта Столтенберг заяви, че през последните няколко месеца няма значителен напредък. Той не прогнозира по-нататъшно развитие. „Войните по своята същност са непредсказуеми“, каза генералният секретар. „Но ние знаем, че колкото повече подкрепяме Украйна, толкова по-бързо ще свърши войната“, каза той, въпреки че не стана ясно как точно по-голямото количество оръжия ще помогне за бързото приключване на конфликта, вместо само да го удължи и да доведе до смъртта на още хора.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Столтенберг: НАТО трябва да се готви за лоши новини, Украйна е в критична ситуация

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!