Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поискаха оставката на Шолц заради дупките в бюджета. Той: Трябва да икономисваме

Тошко Йорданов: С увеличения дълг от Асен Василев всеки българин ще дължи по 207 ЛЕВА НА СЕКУНДА!

Искате евро вместо българския лев? Ето какво ни чака (ИНТЕРВЮ)

Министър-председателят на Бавария и ръководител на опозиционната партия Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер заяви, че управляващата коалиция в Германия, ръководена от канцлера Олаф Шолц, не е в състояние да се справи с кризата в страната и призова за предсрочни избори.

В Берлин бият тревога! Армията може да издържи само два дни война т.е. ТРЯБВА да победи Русия ДО ДВА ДНИ иначе...

Гастарбайтерите - гостите, които си вземат довиждане, но не си тръгват – САЩ с ултиматум: приемайте целите семейства

Той разкритикува речта на Шолц за намиране на изход от бюджетната криза, обхванала страната. В словото си германският канцлер увери, че въпреки дупките в бюджета за милиарди долари неговата коалиция ще се придържа към курса на модернизиране на Германия и предупреди гражданите за заплахата от строги мерки за икономии.

Искате евро вместо българския лев? Ето какво ни чака (ИНТЕРВЮ)

Маркус Зьодер

Изявлението на правителството на канцлера е разочароващо: безкръвно и без ориентация, без визия и без концепция. Няма ясен план. <…> Какво ще се случи с бюджета за 2024 г.? Къде ще се реализират икономиите? Това не е начинът, по който Германия ще може да излезе от националната криза„, написа политикът в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Той призова за оставка на сегашното правителство и за предсрочни избори в страната.

Коалицията на светофара вече не е в състояние да се справи с проблемите, които канцлерът пренебрегва и замазва. <…> Ето защо са необходими фундаментални промени: предсрочните избори биха били сигурен изход от кризата„, заяви Зьодер

На 23 ноември германската опозиционна партия „Алтернатива за Германия“ (AdG) също призова за оставка на германското правителство и предсрочни избори. Тя припомни, че две трети от германците смятат, че федералният канцлер не се справя с кризата.

Ден по-рано германското списание „Фокус“ публикува резултатите от социологическо проучване, според което почти 66% от германците смятат, че Шолц не е в състояние да се справи с кризата в страната на фона на бюджетното замразяване на допълнителните държавни разходи до края на годината. Само 24% от германските граждани вярват в канцлера и в способността му да направи нещо значимо за борба с кризата. Освен това 46% от гражданите подкрепят провеждането на нови избори в страната.

Предишно проучване на общественото мнение, проведено в Германия през октомври, показа, че рейтингът на управляващата Социалдемократическа партия (СДПГ) отново е счупил антирекорд. Подкрепата на германците за СДПГ беше отчетена на ниво от 14%. Месец по-рано този показател е бил 17%.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Поискаха оставката на Шолц. Той: Трябва да икономисваме

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!