Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан към ЕС: Няма да ви играем по свирката


Плакатите от кампанията на правителството на Виктор Орбан.

Фондацията на Сорос заяви, че унгарското правителство провежда антисемитска кампания

Кампания за евроизборите

Сорос и Фон дер Лайен грейнаха на плакати

Дясното правителство на унгарския премиер Виктор Орбан стартира кампания за предстоящите догодина избори за Европарламент с посланието към ЕС: “Няма да ви играме по свирката”, предаде Ройтерс.

На разлепените по улици из цялата страна постери са изобразени Александър Сорос - синът на US милиардера с унгарски произход Джордж Сорос, и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и надпис, който гласи: “Нека не играем по тяхната свирка”.

Кампанията наподобява тази от 2019 г., в която тогавашният председател на ЕК Жан-Клод Юнкер бе изобразен до самия Джордж Сорос. Плакатите бяха свалени след критики от страна на консервативната Европейска народна партия (ЕНП), в която тогава членуваше партията “Фидес” на Орбан. “Фидес” напусна ЕНП през 2021 година.

Говорител на ЕК коментира сега, че Фон дер Лайен “изобщо не е била възмутена”, когато е видяла плакатите. И добави, че доколкото му е известно няма бизнес отношения между Фон дер Лайен и Сорос.

Проправителствени медии в Унгария сочат Александър Сорос за отговорен за международните критики, отправени срещу унгарския Закон за защита на детето, според който хомосексуализмът не бива да се обяснява на децата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Орбан към ЕС: Няма да ви играем по свирката - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!