Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съдът отхвърли иска на Ваня Григорова срещу обявяването на Васил Терзиев за кмет на София и образува дело за изборните резултати


Facebook
Тъмното минало на Васил Терзиев (СНИМКИ)

Васил Терзиев ще стане кмет на София в понеделник и може да се закълне. Това реши Административния съд-София град като отхвърли искането на загубилата балотажа за столицата Ваня Григорова да няма обявяване на кмет докато не бъде разгледано обжалването й по същество. Съдът е образувал дело по жалбата на Григорова срещу изборните резултати. Делото трябва да се гледа другата седмица.

Днес е образувано дело по жалбата на Ваня Григорова, в качеството ѝ на кандидат за кмет на Столичната община, и Иван Таков, в качеството му на председател и представляващ местната коалиция „БСП за България“. Те обжалват решението за избора на Васил Терзиев за кмет на столицата.

Предстои АССГ да насрочи административното дело за разглеждане в открито заседание идната седмица.

Жалбата на Ваня Григорова, в качеството ѝ на кандидат за кмет на Столична община, и Иван Таков беше подадена вчера. Преписката се върна обратно в първоинстанционния съд днес около обяд и делото веднага беше образувано за разглеждане, като съдът се произнесе незабавно по искането за спиране на предварителното изпълнение.

Определението по искане за спиране на изпълнението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Съдът отхвърли иска на Ваня Григорова срещу обявяването на Васил Терзиев за кмет на София и образува дело за изборните резултати | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!