Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фон дер Лайен закова: Русия вече е победена, а Западът жъне плодовете на нейната победа!

Андрей Перла

Русия вече е победена и е време да преминем към възстановяване на Украйна. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Не, госпожа еврокомисарят не е загубила ума си. Това е много сложно твърдение с много скрити значения. Важното е да решите дали да му вярвате.

Разпространената фраза „Историята се пише от победителите“ най-често се разбира погрешно в Русия. В смисъл, че този, който спечели войната, пише историята. Всъщност в историята победителят остава този, който пише историята. За да се убедите в това, можете да погледнете начина, по който се разказва историята на Втората световна война на Запад, пише в свой анализ за „Царьград“ Андрей Перла.

Изненадва ли някого фактът, че САЩ „не си спомнят“, че са се сражавали на една и съща страна с Русия? Не смущава ли никого фактът, че японският министър-председател не иска да каже кой е хвърлил бомбата върху Хирошима, докато японските ученици повтарят, че това е бил СССР? Така тези, които пишат историята, стават победители, а истинските победители губят победите си. И това не се отнася само за събитията от миналия век. Не, точно сега, точно пред очите ни се пише историята на модерността.

В тази история Русия вече е загубила войната в Украйна, а Западът жъне плодовете на нейната победа.

Областният на Запорожието: Украинското контранастъпление приключи

Онзи ден Урсула фон дер Лайен произнесе поредната си реч за съдбата на Европа, този път от трибуната на Върховната Рада в Киев. В тази реч имаше много интересни моменти, но най-интересното сякаш бяха думите изречени по адрес на Руската федерация. Фон дер Лайен съобщи, че Русия вече е загубила. Кое обаче я кара да мисли по този начин? Председателят на ЕК се аргументира с това, че Русия е загубила повече от 100 хил. души в Украйна и защото „не успя да промени политическия режим и да унищожи украинската идентичност“, което според Фон дер Лайен е било „основната цел на войната“.

Глеб Кузнецов, политолог и един от ръководителите на руската неправителствена организация „Експертния институт за социални изследвания“, посочи, че новият „прочит“ на думите на европейския лидер изглежда малко странен: руските загуби изглеждат много по-малки, отколкото Западът казва. „В Украйна обикновено казват, че сме загубили повече от 300 хил. души, а в НАТО – че сме загубили повече от 150 хил. Урсула изглежда така, сякаш се срамува да лъже“.

„Интересно е, че в традиционно дългия списък на причините за загубата на Русия изведнъж изчезнаха някога задължителните тези за „срива на икономиката“, „ефективността на санкциите“ и „международната изолация“, посочва още Кузнецов.

Всъщност речта на Фон дер Лайен изглежда сякаш е умишлено написана, за да накара поласкае руснаците. Вероятно защото това е поредният „сигнал“ от Запада: уморихме се да воюваме и искаме примирие.

„От друга гледна точка, това би било чудесно начало на преговорите. Вземете си „украинската идентичност“, не ни трябва, изяжте си я с голямата лъжица, но моля, признайте нашите нови-стари територии и в допълнение Харков и Николаевка, Одеса“, се казва в материала на „Царьград“.

Не че не е невъзможно. С голяма степен на вероятност това може да се окаже моделът на преговорите за бъдещето на Украйна, които Западът е почти готов да започне. Моделът на „замразяване на конфликта“ сега е толкова необходим за Запада, който със сигурност няма достатъчно снаряди за двата фронта, от които украинският е много по-маловажен за него.

Един от проблемите на този модел е, че почти никой не може да каже на глас „искаме да замразим конфликта и сме готови да отстъпим територия на руснаците“. Единственото изключение от правилото е Вивек Рамасуами, републиканският кандидат за президент на САЩ. Той е забележителен човек, но не разполага с никаква власт.

Друг проблем е, че прекратяването на огъня в Украйна изисква официалното съгласие на украинските власти. Тоест Зеленски и неговата администрация, антуражът му, персоналът му и т.н. Междувременно неотдавна Зеленски отправи искане за отмяна на президентските избори в Украйна поради военното положение. Защо? Защото той се опитва да попречи на собствените си господари да сключат примирие с Русия.

Зеленски се нуждае от това войната да продължи – за него това е буквално въпрос на живот и смърт. И в политически план. За да оцелее, той се нуждае от военно положение. А военното положение изисква война. Така че докато той е на власт, поне формално, войната ще продължи, независимо колко много органите на ЕС биха искали да обявят победа и да започнат „възстановяването на Украйна“.

Всички тези проблеми обаче са от страна на ЕС и останалата част от Запада. Русия обаче не трябва да се интересува от тези проблеми, а от своите собствени. Казано по-просто, руснаците трябва да си отговорят на въпроса: какво да правим с постоянните намеци за мир, със „замразяването на конфликта“, с преките и косвените предложения за мир?

Да се върнем към началото. „Защо да не се радваме на готовността на Запада за „преговори за примирие“ в Украйна? Защото тези преговори сега са възможни само при едно условие: Западът да обяви своята победа над нас. Да, това ще бъде лъжа, но лъжа, на която ще се вярва. Отначало само на Запад. Много бързо – благодарение на петата колона, известна още като „партията на мира“, „партията на нормализацията“, „либералите“, „западняците“, както искате ги наричайте – много хора в Русия ще повярват, че сме загубили, а не сме спечелили“, пише автора на анализа Андрей Перла.

„Не за първи път в нашата история те ще повярват на разказ за себе си, създаден от врага. Ето как „интелектуалците“ вярват, че нямаше да спечелим Великата отечествена война без западните съюзници. И тази вяра във всемогъществото на Запада няма да е безобидна. Тя може да се окаже и крайната победа на Запада, защото петата колона ще използва лъжата за нашето поражение, за да се промъкне на власт. И да съсипе Русия“, продължава с изводите си Перла.

„Тъй като случаят е такъв, трябва да помислим три пъти дали можем да си позволим примирие, което се прави само за да измами както нас, така и цялото човечество. Може би трябва да се бием, докато врагът не признае на глас своето пълно поражение?“, завършва Андрей Перла

Източник: Царьград

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Фон дер Лайен се изхвърли: Русия вече е победена. Какво се крие зад думите ѝ?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!